back to top
18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Αλ. Τσίπρας: «Δεν θα κόψουμε τις συντάξεις αν πετύχουμε τους στόχους»

Διαβάστε επίσης

 

Αισιόδοξος ότι θα επιτευχθούν οι στόχοι και δεν θα χρειαστεί να γίνουν περικοπές στις συντάξεις εμφανίζεται ο πρωθυπουργός σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ελληνική υπηρεσία του Euronews.

«Το λέω καθαρά. Αν πετύχουμε τους στόχους, μπορούμε να αποφύγουμε ένα μέτρο που είναι και αχρείαστο και αντιαναπτυξιακό και μη διαρθρωτικό», τόνισε χαρακτηριστικά, ο κ. Τσίπρας.

«Αν δεν τους πιάνουμε τους στόχους βεβαίως και θα πρέπει να βρούμε τον τρόπο με τον οποίο θα τους πιάσουμε. Είναι υποχρέωσή μας, πρέπει να το καταλάβουμε. Όταν μια χώρα, όπως και ένα νοικοκυριό έχει υποχρεώσεις, θα πρέπει να βρει τον τρόπο να εξοικονομεί τα χρήματα να πληρώνει αυτές τις υποχρεώσεις. Δυστυχώς οι προηγούμενες κυβερνήσεις άφησαν μια χώρα υπερχρεωμένη, όχι στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, αλλά μια χώρα χρεοκοπημένη» επισήμανε.

«Εμείς έχουμε την σαφή δέσμευση να υλοποιήσουμε το πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% το 2019», δήλωσε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε στον βαθμό που αυτός ο στόχος επιτυγχάνεται τότε θα καταθέσουμε όπως προβλέπεται τον προϋπολογισμό του 2019, στις 15 Οκτώβρη στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα κάνουμε μια ουσιαστική συζήτηση και είναι βέβαιο ότι αυτό που θα επικρατήσει είναι αυτό που είναι ωφέλιμο για την συνέχιση της αναπτυξιακής πορείας της οικονομίας και βεβαίως για την κοινωνική πλειοψηφία».

Ο πρωθυπουργός προσθέτει πως η χώρα βγήκε από τα μνημόνια, έγινε ξανά μια κανονική χώρα, ενώ επαναλαμβάνει ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η ολοκλήρωση της 4ετίας και οι εκλογές τον Οκτώβριο του 2019.

Ερωτηθείς για την τραγωδία στο Μάτι και για το εάν νιώθει την ανάγκη να ζητήσει συγγνώμη, σημειώνει ότι ζήτησε εμπράκτως συγγνώμη όταν ανέλαβε την πολιτική ευθύνη και άλλων κυβερνήσεων- όπως επισημαίνει – και όχι μόνο της δικής του.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα