back to top
22.3 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

22.3 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Μουσείο των Ψευδαισθήσεων από τον Σ.Τανιμανίδη και τον Μ.Καμπουρίδη

Διαβάστε επίσης

Ένα νέο μουσείο, διαφορετικό από τα άλλα, ανοίγει τις πόρτες του στο κοινό αυτή την εβδομάδα.

Ο επιχειρηματίας Μίλτος Καμπουρίδης του Ομίλου της Dolphin Capital και ο γνωστός παρουσιαστής Σάκης Τανιμανίδης – οι οποίοι πρόσφατα έγιναν και κουμπάροι – φέρνουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα το Μουσείο των Ψευδαισθήσεων (Museum of Illusions).

Μετά την διεθνή επιτυχία του σε μεγάλες πόλεις του εξωτερικού, το ξεχωριστό αυτό μουσείο ανοίγει και στην Αθήνα, καλωσορίζοντας τους πρώτους επισκέπτες του στην καρδιά του ιστορικού Κέντρου (Άστιγγος 12). Σε ένα κτίριο συνολικής επιφάνειας πάνω από 400 τμ., πάνω από 80 εκθέματα και οπτικά παιχνίδια θα ανοίξουν τις πύλες σε ένα συναρπαστικό κόσμο.

Τα εκθέματα που βασίζονται στην επιστήμη, τα μαθηματικά, τη βιολογία και την ψυχολογία, ξεγελούν και μπερδεύουν την εμπιστοσύνη του επισκέπτη στις αισθήσεις του, ενώ ταυτόχρονα τον καταπλήττουν και τον εκπαιδεύουν.

Ο επισκέπτης παραμορφώνεται οπτικά στο δωμάτιο με τους καθρέπτες και αφήνει τον εαυτό του ελεύθερο στο δωμάτιο που καταργεί τους νόμους της βαρύτητας και της αναλογίας μεγέθους, ενώ μπορεί να βγάλει φωτογραφίες σε κάθε δυνατή στάση. Εντυπωσιακή είναι επίσης η συλλογή ολογραμμάτων, όπου ο επισκέπτης μπορεί να εξετάσει από κοντά κάθε οπτική ψευδαίσθηση.

Μέσα από διασκεδαστικά και εντυπωσιακά κόλπα θα μάθετε πολλά για την όραση, την αντίληψη, τον ανθρώπινο εγκέφαλο και την επιστήμη και θα κατανοήσετε γιατί τα μάτια σας βλέπουν πράγματα που ο εγκέφαλός σας δεν μπορεί να καταλάβει.

Μην αμελήσετε μια επίσκεψη και στο Έξυπνο Δωμάτιο: Παιχνίδια Σκέψης (Dilemma games), ξύλινα παζλ και παιχνίδια που οξύνουν τις νοητικές ικανότητες, γρίφοι, παζλ, άλυτοι κόμποι και μαθηματικά παιχνίδια. Παίξτε, διασκεδάστε και ακονίστε το μυαλό σας!
Μπείτε στον συναρπαστικό κόσμο των ψευδαισθήσεων που θα τρελάνει τις αισθήσεις σας και θα σας εντυπωσιάσει. Σε έναν κόσμο που θα σας μπερδέψει εντελώς και ταυτόχρονα θα σας εκπαιδεύσει…

Μια επίσκεψη θα σας ενθουσιάσει, γιατί… τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται!
Το μουσείο είναι ανοιχτό για το κοινό από τις 15 Σεπτεμβρίου, κάθε μέρα από της 10:00 έως τις 22:00. Η τιμή του εισιτηρίου είναι €9 για ενήλικες, €6 για παιδιά, ενώ είναι διαθέσιμα οικογενειακά πακέτα και εισιτήρια για ανέργους. Να έχετε μαζί σας και φωτογραφική κάμερα.

Info
Ερμού 119 (είσοδος απο Άστιγγος 12)
Μοναστηράκι,Αθήνα
Tηλ. 2103238065

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα