back to top
20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Παρίσι: 350.000 ευρώ συγκεντρώθηκαν από το παζάρι του Ελιζέ

Διαβάστε επίσης

Ένα μικρό κατάστημα στήθηκε το Σαββατοκύριακο στην αυλή του Ελιζέ με αφορμή τις Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς στην γαλλική πρωτεύουσα.

Με αφορμή την γιορτή επιτράπηκε για δύο ημέρες η είσοδος στο κοινό σε κτήρια και μέρη που συνήθως απαγορεύεται και όσοι επισκέφτηκαν το Προεδρικό Μέγαρο μπόρεσαν να συνδυάσουν την βόλτα με τα ψώνια τους. Και αυτό γιατί ο Εμανουέλ Μακρόν αποφάσισε να βγάλει στο σφυρί σειρά ενθυμίων και αντικειμένων για να συγκεντρώσει χρήματα για την ανακαίνιση του Μεγάρου.

Μέση τιμή 15 ευρώ

Σύμφωνα με τις πρώτες ανακοινώσεις, μέσα σε τρεις ημέρες πουλήθηκαν 7.320 αντικείμενα από την συλλογή του προεδρικού Μεγάρου ενώ 347.000 ευρώ συγκεντρώθηκαν συνολικά από τις πωλήσεις. Οι τιμές που επέλεξαν για την πώληση των αντικειμένων θεωρήθηκαν προσιτές αφού τα περισσότερα κόστιζαν λιγότερο από 15 ευρώ.

Όπως είχε ανακοινώσει η γαλλική προεδρία 20 γαλλικές εταιρίες ετοίμασαν τα προϊόντα αυτά μεταξύ των οποίων υπάρχουν στυλό, κούπες καφέ, ρολόγια με το λογότυπο της προεδρίας αλλά και μπλουζάκια με την φωτογραφία του προέδρου και της συζύγου του Μπριζίτ Μακρόν.

Μόνο μέσα στο σαββατοκύριακο υπολογίζεται ότι 20.000 άτομα επισκέφτηκαν το Ελιζέ ενώ 500 παιδιά συμμετείχαν στις ειδικά σχεδιασμένες δραστηριότητες στον κήπο.

Λιμόζ αλλά όχι από τη Λιμόζ

Στο μεταξύ πρόλαβε να ξεσπάσει και ένα μικρό σκάνδαλο σχετικά με τα προς πώληση αντικείμενα. Μία σειρά από κούπες με την επιγραφή “πορσελάνη Λιμόζ” που είχε σχεδιάσει και φτιάξει η εταιρία “Mug in France“, αποκαλύφθηκε ότι τελικά δεν είχαν κατασκευαστεί στην ομώνυμη περιοχή της κεντρικής Γαλλίας. Το Ελιζέ, αντέδρασε αμέσως μετά την σχετική αποκάλυψη αποσύροντας τις κούπες και ανακοινώνοντας ότι παύει την συνεργασία του με την συγκεκριμένη εταιρία.

Μυρσίνη Λιοναράκη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα