back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Τα ταξίδια του Ε.Τσακαλώτου σε Ευρώπη και Ασία προς αναζήτηση επενδυτών

Διαβάστε επίσης

Εκτός Ελλάδας επαφές σε Βερολίνο και Λονδίνο θα έχει από σήμερα Τετάρτη ο υπουργός οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, αναζητώντας συμμαχίες για την πορεία της ελληνικής οικονομίας μετά τα μνημόνια.

Η πρώτη σημαντική συνάντηση θα είναι αυτή με σοσιαλιστές Ευρωπαίους υπουργούς οικονομικών σήμερα στο Βερολίνο. Σε εκδήλωση του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος ( PES ) ο κ. Τσακαλώτος θα έχει ευκαιρία να συναντηθεί και με τον πρόεδρο του Eurogroup κ. Μάριο Σεντένο αλλά και με τον Γερμανό ομόλογό του κ. Όλαφ Σόλτς λίγες μέρες μετά την πρώτη μετά το μνημόνιο αξιολόγηση.

Το ενδιαφέρον εστιάζεται για το αν ο Έλληνας υπουργός οικονομικών θα έχει κάποια κατ ιδία συνάντηση με τον Γερμανό υπουργό οικονομικών κ. Σόλτς κάτι που δεν έχει αποφασιστεί.
Δεδομένο πάντως είναι, ότι το οικονομικό επιτελείο δεν θέλει να φέρει το προσχέδιο το θέμα της μη περικοπής των συντάξεων πριν ολοκληρωθεί η επεξεργασία των στοιχείων για τον δημοσιονομικό χώρο με τους θεσμούς και σίγουρα όχι πριν ολοκληρωθούν οι τοπικές εκλογές του συντηρητικού Κρατιδίου της Βαυαρίας στην Γερμανία.

Πάντως βέβαιο είναι ότι την ίδια μέρα ο κ. Τσακαλώτος θα μεταβεί στο Λονδίνο, όπου θα παραστεί στο 13ο Ετήσιο Ελληνικό Roadshow, το οποίο διοργανώνει το Χρηματιστήριο Αθηνών (19-20.9.18).
Την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου και ώρα 12.30 ο υπουργός θα μιλήσει σε κοινό επενδυτών. Επίσης, θα έχει σειρά συναντήσεων με εκπροσώπους επενδυτικών οίκων.

Μετά το Λονδίνο σειρά έχουν οι μεγάλες αγορές της Ασίας να ενημερωθούν για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και να στηρίξουν την πρώτη μεταμνημονιακή έκδοση ομολόγου που θα επιχειρήσει το ελληνικό Δημόσιο.

Το οικονομικό επιτελείο αναμένεται να ταξιδέψει στην Ανατολή το διήμερο 7 και 8 Οκτωβρίου σε μια προσπάθεια αναζήτησης ασιατικών κεφαλαίων για τη χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας και τις λήξεις χρέους ύψους 11 δισ. ευρώ που έχει η χώρα το 2019 και 11,9 δισ. ευρώ τη διετία 2020-2021.

Χριστιάννα Κούσιου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα