back to top
17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ρύθμιση σε 120 δόσεις χρεών σε Εφορία και ΕΦΚΑ για μισθωτούς και συνταξιούχους

Διαβάστε επίσης

Ρύθμιση ανάσα για μισθωτούς και συνταξιούχους προωθεί το οικονομικό επιτελείο την ώρα που οι οφειλές σε Εφορία και ΕΦΚΑ ξεπερνούν τα 130 δισεκ. Ευρώ.

Σύμφωνα με αυτή θα ρυθμίζονται οφειλές μισθωτών και συνταξιούχων και η εν λόγω πρόταση θα μπει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές προκειμένου να λάβει το «πράσινο φως».

Η ρύθμιση θα αφορά στην εξόφληση οφειλών σε περισσότερες μηνιαίες δόσεις οι οποίες ανάλογα με συγκεκριμένα κριτήρια θα οριστούν θα φθάνουν έως τις 36 δόσεις για μικρές οφειλές έως 3.000 ευρώ από 12 μηνιαίες δόσεις που προβλέπονται σήμερα με την πάγια ρύθμιση. Για μεγαλύτερα ποσά η ρύθμιση μπορεί να φτάνει και τις 120 δόσεις.

 

Έτσι μισθωτοί και συνταξιούχοι θα έχουν τη δυνατότητα για διαγραφή του 85% των οφειλών από προσαυξήσεις και πρόστιμα, να πληρώνουν το ποσό σε ως και 120 δόσεις με ελάχιστη δόση τα 50 ευρώ το μήνα, ενώ προβλέπεται και διαγραφή του 95% των οφειλών από πρόστιμα που έχει επιβάλει η φορολογική διοίκηση.

Το θέμα μιας νέας ρύθμισης που θα αφορά τους μισθωτούς και συνταξιούχους εξετάζεται όπως δήλωσε χθες η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου και λέγοντας χαρακτηριστικά «θα χρειαστεί να δώσουμε κάποια βοήθεια, αλλά οι συγκεκριμένες οφειλές του 2018 πρέπει να έχουν εξοφληθεί».

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συζητήσεις με τους θεσμούς επί του θέματος θα γίνουν μέσα στον Νοέμβριο και οι όποιες αλλαγές θα νομοθετηθούν μέχρι το τέλος του χρόνου ενώ οι όποιες αλλαγές θα αφορούν χρέη που δημιουργήθηκαν έως και το τέλος του 2017.

Χριστιάννα Κούσιου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα