back to top
15.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

15.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

ESPN:«Ο Αντετοκούνμπο στους κορυφαίους του ΝΒΑ»

Διαβάστε επίσης

Το ESPN πριν από λίγες ώρες σε αφιέρωμα του, ανέφερε ότι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο κατατάσσεται πλέον στην τέταρτη θέση μεταξύ των κορυφαίων παικτών του NBA.

Άλλη μία τεράστια διάκριση για τον Αντετοκούνμπο. Ο Έλληνας φόργουορντ έχει καταφέρει να ξεπεράσει σε διάστημα ενός χρόνου, σύμφωνα με το ESPN, παίκτες όπως ο Άντονι Ντέιβις (Πέλικανς), ο οποίος βρίσκεται στην έκτη θέση, ή ο Ράσελ Ουέστμπρουκ (Θάντερ) που είναι έβδομος. Πίσω από τον Γιάννη είναι επίσης ο Καουάι Λέοναρντ (Ράπτορς), ο Τζοέλ Εμπίντ (Σίξερς), αλλά και ο Ντέμιαν Λίλαρντ (Μπλέιζερς).

Σε αφιέρωμα του για τη νέα σεζόν στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, δημοσίευσε λίστα με τους 100 κορυφαίους παίκτες του πρωταθλήματος και ο Giannis βρίσκεται στην 4η θέση, μαζί με τον σούπερ σταρ των Γουόριορς, Κέβιν Ντουράντ. Απίστευτο. Ο Greek freak στην ίδια θέση με τον Ντουράντ! Ποιος να το έλεγε πριν από λίγα χρόνια, όταν περνούσε για πρώτη φορά την πόρτα των αποδυτηρίων στους Μπακς, πως σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα θα συγκεταλεγόταν στους κορυφαίους μπασκετμπολίστες του πλανήτη.

Η Ελλάδα που τρώει τα παιδιά της

Και στην Ελλάδα; Τρωγόμαστε ως συνήθως με…τα ρούχα μας. Γιατί δεν ήρθε στην Εθνική. Μας σνομπάρει, δεν γουστάρει και άλλες τέτοιες μπαρούφες. Πόλεμος ατζέντηδων με τον πρόεδρο της ΕΟΚ, Γιώργο Βασιλακόπουλο, για λόγια του παρελθόντος και όχι για το πως θα χτιστεί το μέλλον του ελληνικού μπάσκετ, το οποίο εκπροσωπεί η Εθνική ομάδα. Αντί να είναι η βιτρίνα του αθλήματος στη χώρα μας, εμείς, ως συνήθως, θέλουμε να απομυθοποιούμε όποιον διακρίνεται. Εδώ η ομοσπονδία δεν σεβάστηκε ολόκληρο Νίκο Γκάλη χάρη στον οποίο το μπάσκετ βρήκε τη θέση που του αξίζει στη χώρα μας, στο Γιάννη θα κόλλαγαν…

Πάμε όμως και πάλι στην διάκριση του Αντετοκούνμπο. Στην κορυφή της λίστας του ESPN βρίσκεται ο «βασιλιάς», Λεμπρόν Τζέιμς, στη δεύτερη θέση ο Στεφ Κάρι και την τριάδα κλείνει ο Τζέιμς Χάρντεν. Η πρώτη δεκάδα συμπληρώνεται, εκτός από τον Έλληνα φόργουρντ και τον Ντουράντ στην τέταρτη θέση, με τους Αντονι Ντέιβις, Ράσελ Ουέστμπρουκ, Καουάι Λέοναρντ, Τζοέλ Εμπίντ και Ντάμιαν Λίλαρντ.

Γράφει λοιπόν το ESPN για τον Giannis

«Με τον Λεμπρόν Τζέιμς να έχει φύγει για το Λος Άντζελες, είναι ώρα να αναδειχθεί ο Greek Freak βασιλιάς στην Ανατολή. Ο Αντετοκούνμπο έχει εξελιχθεί σε μια ασταμάτητη επιθετική δύναμη, βελτιώνοντας το ποσοστό ευστοχίας του και τους μέσους όρους πόντους του κάθε χρόνο μετά τη ρούκι σεζόν του. Το μακρινό του σουτ είναι ακόμη ανύπαρκτο, αλλά ο 23χρονος μπορεί να μην το χρειάζεται. Κυριαρχεί στη ρακέτα σε επίπεδα Σακίλ Ο’ Νιλ, έχοντας περίπου 27 πόντους κατά μέσο όρο την περασμένη σεζόν, τέταρτος στη σχετική λίστα στο ΝΒΑ».

Αυτά γράφουν στην άλλη όχθη του Ατλαντικού για το Γιάννη. Στην Ελλάδα ακόμα δεν έχουν καταλάβει για το πόσο μετράει στο παγκόσμιο μπάσκετ. Όχι όλοι. Μόνον αυτοί που διαχειρίζονται τις τύχες του εθνικού μας συγκροτήματος. Ώρα να ξυπνήσουν, γιατί όταν ο Αντετοκούνμπο θα μπουχτίσει από τις συμπεριφορές τους και θα γυρίσει την πλάτη, ο μόνος χαμένος θα είναι η Εθνική ομάδα και το ελληνικό μπάσκετ.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα