back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Π.Τσακλόγλου: Eπενδυτικές ευκαιρίες υπάρχουν, κεφάλαια δεν υπάρχουν – Χρ.Σταικούρας: Χωρίς όραμα το σχέδιο της κυβέρνησης

Διαβάστε επίσης

«Οποτεδήποτε έχουμε αναταραχές στις διεθνείς αγορές υπάρχει μία τάση των κατόχων κεφαλαίου να σε ασφαλέστερες αγορές και φυσικά μέσα σε αυτές δεν ανήκει η ελληνική οικονομία», τόνισε ο Πάνος Τσακλόγλου, καθηγητής Διεθνών και Ευρωπαϊκών οικονομικών σπουδών στο οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και πρώην πρόεδρος συμβουλίου οικονομικών εμπειρογνωμόνων.

Μιλώντας στην εκπομπή «Τρόικα του Αθήνα9.84» και στον Νεκτάριο Νώτη είπε ότι «αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μειώνεται η ζήτηση για ελληνικά ομόλογα και να αυξάνονται οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων. Υπάρχει επίσης και μία ανησυχία για το πως δημιουργούνται τα υπερπλεονάσματα. Βραχυχρόνιες και μεσοπρόθεσμες προοπτικές για την ελληνική οικονομία είναι καλές. Έχουμε ανακτήσει την ανταγωνιστικότητά μας, επενδυτικές ευκαιρίες υπάρχουν, κεφάλαια δεν υπάρχουν διαθέσιμα και εκεί πρέπει να κάνουμε τη μεγαλύτερη δυνατή προσπάθεια, στην προσέλκυση επενδύσεων και εκεί είναι κάτι που πρέπει να συμφωνούν οι πάντες».

 Σταικούρας για τις συντάξεις

Μιλώντας στην ίδια εκπομπή, ο Χρήστος Σταικούρας Τομεάρχης οικονομικών στη ΝΔ, δήλωσε ότι «Με τη παρούσα κυβέρνηση δεν μπορούμε να πιάσουμε υψηλούς και διατηρήσιμους ρυθμούς οικονομικής μεγέθυνσης, γιατί δεν έχει  ρεαλιστικό σχέδιο ανάπτυξης. Το δήθεν ολιστικό σχέδιο ανάπτυξης είναι γενικόλογο και χωρίς όραμα».

«Εμείς θα επιδιώξουμε να μην υλοποιηθεί το μέτρο της περικοπής των συντάξεων, στηριζόμενοι στην εκτέλεση του προϋπολογισμού και στην εικόνα της οικονομίας που θα βρούμε όταν αναλάβουμε την εξουσία. Αυτή τη στιγμή στηριζόμαστε μόνο στα στοιχεία του μεσοπρόθεσμου γιατί αυτή είναι η εικόνα που έχουμε για την ελληνική οικονομία. Υπάρχουν μια σειρά από δημοσιονομικά ισοδύναμα, τα περίφημα αντίμετρα, ο δημοσιονομικός χώρος, εμείς θα τον αξιοποιούσαμε καλύτερα προκειμένου να υλοποιηθεί η δική μας οικονομική πολιτική».

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα