back to top
15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κατεχόμενα: 3 ημέρες κράτηση στο πενταμελές πλήρωμα του ελληνοκυπριακού αλιευτικού

Διαβάστε επίσης

 Το «επαρχιακό δικαστήριο» του ψευδοκράτους διέταξε την τριήμερη κράτηση των πέντε αιγύπτιων ψαράδων , για το πλήρωμα του ελληνοκυπριακού αλιευτικού από κατοχικές δυνάμεις.

Οι ψαράδες αναμένεται να παρουσιαστούν ξανά ενώπιον του «δικαστηρίου» τη Δευτέρα.  Από τα Κατεχόμενα μεταδίδεται ότι το πλήρωμα του αλιευτικούς σκάφους -εγγεγραμμένο στο ελληνικό νηολόγιο από εταιρεία κυπριακών συμφερόντων – συνελήφθη επειδή εισήλθε στα «χωρικά ύδατα» του ψευδοκράτους, σε απόσταση 7,5 ναυτικών μιλίων από τον Κορμακίτη.

Τα τουρκοκυπριακά ΜΜΕ

Ακόμη, τουρκοκυπριακά ΜΜΕ αναφέρουν ότι το σκάφος εντοπίστηκε από την «ακτοφυλακή» να αλιεύει χωρίς άδεια. Για το περιστατικό έκανε ανάρτηση στο Facebook ο «υπουργός Εξωτερικών» του ψευδοκράτους, Κουντρέτ Οζερσάι, ο οποίος ανέφερε ότι μετέβη στην «αστυνομική διεύθυνση» Κερύνειας και επισκέφτηκε τους συλληφθέντες. Παράλληλα, ενημερώθηκε για το περιστατικό από την «αστυνομία» και συνομίλησε με τους Αιγύπτιους ψαράδες, με τη βοήθεια μεταφραστή.

Σύμφωνα με τον κ. Οζερσάι, οι συλληφθέντες τυγχάνουν καλής αντιμετώπισης από την «αστυνομία» ενώ για την υπόθεση λέει ότι θα αποφανθεί το «δικαστήριο».

Το αλιευτικό έχει μεταφερθεί στο λιμάνι της κατεχόμενης Κερύνειας. Εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι το σκάφος βρισκόταν σε διεθνή ύδατα, μεταξύ Ακάμα και Κορμακίτη, όταν το προσέγγισε πλοίο του τουρκικού πολεμικού.

Υπενθυμίζεται ότι η κυπριακή Κυβέρνηση προέβη σε διάβημα προς τα Ηνωμένα Έθνη για τη σύλληψη του πληρώματος και την κατάσχεση του σκάφους τους χθες από τις κατοχικές αρχές. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου ανέφερε στο ΚΥΠΕ ότι «έχει γίνει έντονο διάβημα από την Κυβέρνηση στα Ηνωμένα Έθνη», ενώ πρόσθεσε ότι «οι αρμόδιες υπηρεσίες δραστηριοποιούνται για την απελευθέρωση συλληφθέντων».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα