back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Αντιδράσεις και ερωτήματα μετά τη μήνυση Καμμένου κατά δημοσιογράφων

Διαβάστε επίσης

Σοβαρές αντιδράσεις και ερωτήματα, μετά τη μήνυση του υπ. Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου και την εντολή σύλληψης των δημοσιογράφων της εφημερίδας «Φιλελεύθερος».

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, με αφορμή τη σύλληψη αυτή, υπογραμμίζει την αντισυνταγματικότητα της αυτόφωρης διαδικασίας για αδικήματα Τύπου, υπενθυμίζοντας την αναθεώρηση του άρθρου 14 παράγραφος 7 του Συντάγματος από το 2001.

Αποστάσεις από την πρακτική Καμμένου, παίρνουν και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, και είναι ενδεικτικά όσα δήλωσε στην εκπομπή «Η Τρόικα του Αθήνα 9.84» και στον Νεκτάριο Νώτη, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Σεβαστάκης.

«Ο δημόσιος λόγος πρέπει να είναι ένας ελεύθερος λόγος, στοιχειοθετημένος, ελεύθερος, ανεκβιάστος και να είναι κριτικός, αλλά αν δεν τον έχεις αυτό το λόγο θα έχεις και τέτοια φαινόμενα, δικαστικής ή νομικής εκτροπής», είπε ο κ. Σεβαστάκης και πρόσθεσε: «Νομίζω ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος νομιμοποίησης του δημόσιο λόγου. Ο δημόσιος λόγος έχει και τον αντίλογο, το αντεπιχείρημα».

Για αυταρχική εξουσία, η οποία -όπως είπε- «μπορεί να καθαρίζει εύκολα με τον ενοχλητικό Τύπο», έκανε λόγο ο διευθυντής της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» Παναγιώτης Λάμψιας.

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Λάμψια

«Δεν ανακαλύψαμε εμείς την Μόρια. Η Μόρια είναι εκεί και προσβάλλει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια εδώ και μήνες. Δεν ανακαλύψαμε εμείς ότι στην Ελλάδα το μέσο κόστος διατροφής ανά μετανάστη είναι τιμές “Χίλτον”, με 65 ευρώ το κεφάλι. Το ζήτημα όμως είναι η πεποίθηση της σημερινής αυταρχικής εξουσίας ότι μπορεί να καθαρίζει εύκολα με τον ενοχλητικό Τύπο. Δε θα καθαρίσουν εύκολα. Υπάρχουν ακόμα αντιστάσεις σε αυτόν τον τόπο. Θέλουν να εξαφανίσουν την οποιαδήποτε ενοχλητική φωνή. Δεν πρέπει να το αφήσουμε να περάσει. Από τη στιγμή που μάθαμε ότι μας καταζητούν, εμφανιστήκαμε. Δε θα κάνουμε τη χάρη στον κύριο Καμμένο να κυκλοφορεί και να λέει ότι κρυφτήκαμε. Είμαστε εκεί για να υπερασπιστούμε τη δουλειά μας, τις αρχές μας, το καθήκον μας. Να δημοσιεύουμε την αλήθεια όπως την ανακαλύπτουμε μέσα από την έρευνα και το ρεπορτάζ. Απειλείται καθημερινά η ελευθερία του λόγου στην Ελλάδα. Θα δούμε χειρότερα μέχρι τις εκλογές, δε θα παραδώσουν εύκολα από που έκαναν τα πάντα για να κατακτήσουν, την εξουσία».

Εν τω μεταξύ, επανόρθωση και συγγνώμη από την εφημερίδα ζητεί ο Πάνος Καμμένος. Σε διαφορετική περίπτωση, όπως δήλωσε, θα ζητήσει αστική αποζημίωση.

Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα