back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ενα μωρό 3 μηνών στον ΟΗΕ – Με την κόρη της αγκαλιά η πρωθυπουργός της Ν. Ζηλανδίας

Διαβάστε επίσης

Χωρίς αμφιβολία ήταν σίγουρα η νεαρότερη στο ακροατήριο στα έδρανα των Ηνωμένων Εθνών. Μόλις τριών μηνών, η Νιβ άκουσε ηγέτες από όλο τον κόσμο να μιλούν στη Σύνοδο για την Ειρήνη «Νέλσον Μαντέλα», που γίνεται στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Το «πρώτο μωρό» της Νέας Ζηλανδίας, η μόλις τριών μηνών κόρη της πρωθυπουργού της χώρας Τζασίντα Άρντερν, πήρε μια πρώτη γεύση από… διπλωματία στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών, στη Νέα Υόρκη.

Η Άρντερν έφερε μαζί της τη Νιβ Τε Αροχά Άρντερν Γκέιφορντ στον ΟΗΕ, όπου οι ηγέτες της διεθνούς κοινότητας συρρέουν για τη Γενική Συνέλευση, οι εργασίες της οποίας ξεκινούν αύριο Τρίτη.

Ο μπαμπάς Κλαρκ Γκέιφορντ έκατσε στο ακροατήριο στην αίθουσα των συνεδριάσεων της Γενικής Συνέλευσης των 193 μελών μαζί με τη μικρή Νιβ, ενώ η μαμά εκφωνούσε ομιλία κατά τη διάρκεια της συνόδου για την ειρήνη στη μνήμη του Νέλσον Μαντέλα.

Ο Γκέιφορντ ανήρτησε μια φωτογραφία στο Twitter με την ταυτότητα των ΗΕ που φτιάχτηκε ειδικά για τη μικρούλα και η οποία γράφει «το πρώτο μωρό της Νέας Ζηλανδίας». Έχει την φωτογραφία της Νιβ φορώντας ένα χνουδωτό σκουφάκι.

Τα σενάρια δίνουν και παίρνουν για το αν η πρωθυπουργός θα ανέβει στο βήμα αγκαλιά με την κόρη της, προκειμένου να εκφωνήσει την ομιλία της ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης την Πέμπτη.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή “The Today Show” του τηλεοπτικού δικτύου NBC, η Τζασίντα Άρντερν εκμυστηρεύτηκε, χαμογελώντας, ότι «μερικές φορές μοιάζει το ίδιο σκληρό» να κυβερνά μια χώρα και να ασχολείται με ένα μωρό τριών μηνών κατά τη διάρκεια μιας πτήσης 17 ωρών, από τη Νέα Ζηλανδία στη Νέα Υόρκη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα