back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Κύπρος: Εντοπίστηκαν οι δύο 11χρονοι μαθητές

Διαβάστε επίσης

Εντοπίστηκαν καλά στην υγεία τους, οι δύο 11χρονοι μαθητές που απήχθησαν το πρωί στη Λάρνακα της Κύπρου, σύμφωνα με κυπριακά μέσα ενημέρωσης. Συνελήφθη 35χρονος, ο οποίος οδηγείται στον Ανακριτή.

«Εντοπίστηκαν τα δύο 10χρονα αγόρια. Καλά στην υγεία τους», σύμφωνα με ανάρτηση της Κυπριακής Αστυνομίας στο twitter.

Την ίδια ώρα συγχαρητήρια δίνει ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, μέσω twitter, από τη Νέα Υόρκη όπου βρίσκεται για την 73η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Ο κ. Αναστασιάδης έγραψε «Συγχαρητήρια στην Αστυνομία Κύπρου, σε όλες τις Αρχές της Δημοκρατίας για την τιτάνια επιχείρηση αλλά και σε όλους τους πολίτες που με πληροφορίες συνέβαλαν στον εντοπισμό των δύο ανηλίκων. Σας ευχαριστώ από καρδιάς».

Τα παιδιά είναι ο Θεμιστοκλής Ντόγκλης και ο Φίλιππος Σταματάκης, με καταγωγή από την Ελλάδα. Ο πατέρας του ενός παιδιού είναι γιατρός στο νοσοκομείο Λάρνακας και η μητέρα του άλλου αγοριού είναι νοσηλεύτρια στο ίδιο νοσοκομείο.

Όπως αναφέρει η κυπριακή εφημερίδα «Φιλελεύθερος», ο εντοπισμός των παιδιών έγινε μετά από πληροφορία πολιτών, που είδαν τα δυο αγόρια να εισέρχονται σε πολυκατοικία κοντά στο σχολείο.

Δύο αστυνομικοί εισήλθαν στο διαμέρισμα, όπου βρήκαν το δράστη με τα δύο παιδιά.

Τόσο ο δράστης όσο και τα δύο παιδιά έμοιαζαν ναρκωμένοι. Τα παιδιά απομακρύνθηκαν από τον έναν αστυνομικό και ο δεύτερος έμεινε στο διαμέρισμα με το δράστη, ο οποίος καθόταν απαθής στον καναπέ και δεν αντιδρούσε. Τα δύο παιδιά φαίνεται να είναι καλά στην υγεία τους, ωστόσο, για προληπτικούς λόγους μεταφέρθηκαν αρχικά, στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, και αναμένεται πιθανώς να σταλούν στο Μακάρειο Νοσοκομείο, για πιο εξειδικευμένες εξετάσεις.

Ο δράστης φέρεται να είναι 35 ετών, κυπριακής υπηκοότητας.

«Πολύ πιθανό τα κίνητρα του δράστη να ήταν τα λύτρα», ανέφερε ο υπουργός Δικαιοσύνης της Κύπρου, Ιωνάς Νικολάου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα