back to top
16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η κινηματογραφική εβδομάδα από 27/09

Διαβάστε επίσης

Ένα θρίλερ εξαφάνισης με την Μπλέικ Λάιβλι, μια δυνατή ιστορία αγάπης, η βραβευμένη στις Κάννες ιστορία ενός Αφροαμερικανού που προσπάθησε να ξεσκεπάσει την Κου Κλουξ Κλαν και μια ταινία για τους μικρούς μας φίλους συνθέτουν ένα πλούσιο κατάλογο επιλογών για τους σινεφίλ στο κινηματογραφικό φινάλε του Σεπτεμβρίου.

 

 

ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΧΑΡΗ (A SIMPLE FAVOR)

Μυστηρίου, Έγχρωμη, Διάρκεια: 117′
Παραγωγή: Αμερικανική, Σκηνοθεσία: Πολ Φέιγκ
Πρωταγωνιστούν: Μπλέικ Λάιβλι, Λίντα Καρντελίνι, Άνα Κέντρικ, Ρούπερτ Φρεντ

Η Στέφανι, μια μαμά «vlogger», αναζητά την αλήθεια πίσω από την εξαφάνιση της καλύτερης της φίλης, της Έμιλι. Η Έμιλι ένα πρωινό της τηλεφωνεί και της ζητάει μια μικρή χάρη, να παραλάβει η Στέφανι τον γιο της από το σχολείο μέχρι η ίδια να επιστρέψει από την δουλεία της. Από εκείνη την στιγμή τα ίχνη της Έμιλι αγνοούνται.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

 

 

 

BEL CANTO

Θρίλερ, Έγχρωμη, Διάρκεια: 102′
Παραγωγή: Αμερικανική, Σκηνοθεσία: Πολ Βάιτζ
Πρωταγωνιστούν: Τζούλιαν Μουρ, Κεν Γουατανάμπε, Σεμπάστιαν Κοχ, Κρίστοφερ Λαμπέρτ

Μια δυνατή ιστορία αγάπης που βασίζεται στο ομώνυμο best seller της Αν Πάτσετ. Έμπνευση και αφορμή για το βιβλίο αποτέλεσε η πραγματική ιστορία μιας ομηρίας στο Περού το 1996.

Η Ροξάν Κρος, μια διάσημη Αμερικανίδα σοπράνο, ταξιδεύει στη Νότια Αμερική για να δώσει ένα πριβέ κονσέρτο για τα γενέθλια ενός πλούσιου Ιάπωνα βιομήχανου. Στην συνάθροιση παρευρίσκονται πολιτικοί και διπλωμάτες, όταν ξαφνικά τη βίλα καταλαμβάνουν αντάρτες που απαιτούν την απελευθέρωση των φυλακισμένων συντρόφων τους. Έγκλειστοι στο ίδιο σπίτι επί ένα μήνα, όμηροι και απαγωγείς θα αναγκαστούν να βρουν κοινούς κώδικες επικοινωνίας.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

 

 

Η ΠΑΡΕΙΣΦΡΗΣΗ (BLACKKKLANSMAN)

Κωμωδία, Έγχρωμη, Διάρκεια: 135′
Παραγωγή: Αμερικανική, Σκηνοθεσία: Σπάικ Λι
Πρωταγωνιστούν: Τζον Ντέιβιντ Ουάσιγκτον, Άνταμ Ντράιβερ, Τόφερ Γκρέις, Λόρα Χάριερ

Βρισκόμαστε στη δεκαετία του 70, σε μια περίοδο έντονης κοινωνικής αναταραχής στην Αμερική, καθώς η μάχη για τα κοινωνικά δικαιώματα και οι φυλετικές διακρίσεις κορυφώνονται. Ο Ρον Στάλγουόρθ γίνεται ο πρώτος Αφροαμερικάνος ντετέκτιβ στο αστυνομικό τμήμα του Κολοράντο Σπρινγκς, όμως η άφιξή του αντιμετωπίζεται με σκεπτικισμό και εχθρικότητα από τους λευκούς συναδέλφους του. Η φήμη του νεόκοπου ντετέκτιβ στους αστυνομικούς κύκλους ήταν καλή, χάρη στην πετυχημένη παρακολούθησή του στις συναντήσεις της οργάνωσης των Μαύρων Πανθήρων. Απτόητος ο Σταλγουόρθ, δεν έμεινε εκεί και αποφασίζει να κάνει τη διαφορά για το καλό της κοινότητάς του. Με πολύ θάρρος λοιπόν αναλαμβάνει μια δύσκολη αποστολή που ακόμα και σήμερα φαντάζει αδιανόητη. Να παρεισφρήσει στην ρατσιστική οργάνωση της Κου Κλουξ Κλαν.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

 

 

KIN

Φαντασίας, Έγχρωμη, Διάρκεια: 102′
Παραγωγή: Αμερικανική, Σκηνοθεσία: Τζος Μπέικερ, Τζόναθαν Μπέικερ
Πρωταγωνιστούν: Τζακ Ρέινορ, Ζόι Κράβιτζ, Τζέιμς Φράνκο, Ντένις Κουέιντ

Ο πρώην κατάδικος και ο υιοθετημένος μικρός αδελφός του μπαίνουν στο στόχαστρο ενός εκδικητικού εγκληματία και δύο στρατιωτών από άλλο πλανήτη. Για να ξεφύγουν τρέπονται σε φυγή αρματωμένοι με ένα μυστήριο όπλο που είναι και η μοναδική ασπίδα προστασίας τους.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

 

 

ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ (HVA VIL FOLK SI / WHAT WILL PEOPLE SAY)

Κοινωνική, Έγχρωμη, Διάρκεια: 106′
Παραγωγή: Νορβηγία – Γερμανία – Σουηδία – Γαλλία – Δανία, Σκηνοθεσία: Ιράμ Χακ
Πρωταγωνιστούν: Μαρία Μοζντάχ, Αντίλ Χουσαϊν, Ροχίτ Σαράφ, Εκαβάλι Χάνα

H δεκαεξάχρονη Nisha ζει διπλή ζωή. Στο σπίτι, με την οικογένειά της, είναι η τέλεια Πακιστανή κόρη. Έξω, παρέα με τους φίλους της, είναι μια συνηθισμένη Νορβηγίδα έφηβος. Όταν ο πατέρας της την ανακαλύπτει στο κρεβάτι με τον φίλο της, οι δύο κόσμοι της Nisha συγκρούονται βίαια. Οι γονείς της αποφασίζουν να την τιμωρήσουν για παραδειγματισμό. Την απαγάγουν και την πάνε στο Πακιστάν για να μείνει εκεί με συγγενείς της οικογένειας.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

 

 

ΤΟ ΑΤΕΛΙΕ (L’ ATELIER / THE WORKSHOP)

Κοινωνική, Έγχρωμη, Διάρκεια: 113′
Παραγωγή: Γαλλική, Σκηνοθεσία: Λοράν Καντέ
Πρωταγωνιστούν: Μαρίνα Φόις, Ματιέ Λουτσί, Γουάρντα Ραμάς, Ίσαμ Ταλμπί

Ο βραβευμένος με Χρυσό Φοίνικα, Λοράν Καντέ («Ανάμεσα στους τοίχους») φτιάχνει ένα έξυπνο κοινωνικό θρίλερ που θολώνει τις γραμμές ανάμεσα στην πραγματικότητα και τη φαντασία.

Σε μια κωμόπολη της νότιας Γαλλίας, ο Αντουάν συμφωνεί να παρακολουθήσει ένα θερινό εργαστήριο δημιουργικής γραφής, στο οποίο μια ομάδα νέων ανθρώπων έχει επιλεγεί για να γράψει μια ιστορία εγκλήματος με τη βοήθεια της διάσημης συγγραφέα, Ολίβια. Η δημιουργική διαδικασία θα ανασύρει αναμνήσεις για το βιομηχανικό παρελθόν και το κλειστό ναυπηγείο της πόλης, παράγοντας μια μορφή νοσταλγίας η οποία όμως κάνει τον Αντουάν να δυσανασχετεί. Ο νεαρός άντρας σύντομα συγκρούεται με την ομάδα, αλλά και την Ολίβια, η οποία είναι από τη μία θορυβημένη, και από την άλλη γοητευμένη από τη βίαιη φύση του Αντουάν.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

 

 

Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ (THE PLACE)

Κοινωνική, Έγχρωμη, Διάρκεια: 105′
Παραγωγή: Ιταλική, Σκηνοθεσία: Πάολο Τζενοβέζε
Πρωταγωνιστούν: Βαλέριο Μασταντρέα, Αλεσάντρο Μπόργκι, Σίλβιο Μουτσίνο, Άλμπα Ρορβάχερ

Ένας μυστηριώδης άνδρας κάθεται κάθε μέρα στο ίδιο τραπέζι ενός μπαρ, όπου δέχεται άγνωστους επισκέπτες. Ο καθένας από αυτούς έχει και μια διαφορετική επιθυμία, την οποία ο ίδιος πρόκειται να εκπληρώσει, με αντάλλαγμα να πραγματοποιήσουν παράξενα καθήκοντα που τους αναθέτει. Μέχρι που είναι διατεθειμένοι να φτάσουν για να πάρουν αυτό που θέλουν;

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

 

Ο ΜΙΚΡΟΠΟΔΑΡΟΣ (SMALLFOOT)

Animation, Έγχρωμη, Διάρκεια: 96′
Παραγωγή: Αμερικανική, Σκηνοθεσία: Κάρεϊ Κερκπάτρικ

Τα νέα για τον «Μικροπόδαρο» του φέρνουν δόξα και μια ευκαιρία να κερδίσει το κορίτσι των ονείρων του. Επίσης, αναστατώνει την κοινότητα των Γέτι για το τι άλλο θα μπορούσε να υπάρχει στον κόσμο πέρα από το χιονισμένο τους χωριό, σε μια ζωηρή περιπέτεια για τη φιλία, το κουράγιο και την χαρά της ανακάλυψης.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

 

Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα