back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Με Γκουτέρες και Ρος συναντάται στη Ν.Υόρκη ο Αλ. Τσίπρας

Διαβάστε επίσης

Με συναντήσεις και ομιλίες συνεχίζεται η επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Νέα Υόρκη, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στην 73η Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Στις 7:30 το απόγευμα (ώρα Ελλάδας) ο υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ, Γουίλμπουρ Ρος, παραθέτει, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, γεύμα εργασίας στον Έλληνα Πρωθυπουργό, με τη συμμετοχή στελεχών αμερικανικών εταιριών. Ξημερώματα Παρασκευής (0.50 ώρα Ελλάδας) ο κ. Τσίπρας θα συναντηθεί με τον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες ενώ στη συνέχεια (2.30) στο Ετήσιο Δείπνο της Global Hope Coalition, στο πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα η χώρα μας θα βραβευθεί για την στάση της στην προσφυγική κρίση.

Μήνυμα ανάκαμψης

Εν τω μεταξύ, χθες μετά τις συναντήσεις του με εκπροσώπους επενδυτικών τραπεζών και funds, όπου έστειλε το μήνυμα ότι τώρα είναι η ώρα για επενδύσεις που θα στηρίξουν τη δυναμική ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας (https://www.athina984.gr/2018/09/26/al-tsipras-tora-einai-i-ora-gia-ependyseis-poy-tha-stirixoyn-ti-dynamiki-anakampsi-tis-oikonomias/), ο κ. Τσίπρας στον χαιρετισμό που απηύθυνε στη δεξίωση που παρέθεσε προς τιμή του το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, αναφέρθηκε στην έξοδο από τα μνημόνια και τον ρόλο της χώρας.
«Χάρη στις προσπάθειες του λαού μας καταφέραμε να βγούμε από το καθεστώς της σκληρής επιτροπείας. Σήμερα είμαστε όλοι και όλες αποφασισμένοι να γυρίσουμε σελίδα», τόνισε ο πρωθυπουργός, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη τους προς τους Έλληνες ομογενείς για τη σημαντική καθημερινή προσφορά τους. «Ο λαός αφήνει μια πολύ μεγάλη και δύσκολη περιπέτεια στην οποία μπήκε η χώρα […] όμως άντεξε και τα κατάφερε και σήμερα δύο χρόνια μετά είμαι ξανά απέναντι σας έχοντας πια πετύχει αυτή την ιστορική αλλαγή να βγούμε από τον κυκεώνα των 8 χρόνων όπου η Ελλάδα είχε απολέσει πολύ μεγάλο μέρος της οικονομικής της κυριαρχίας», πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.
Μιλώντας για τη συμφωνία των Πρεσπών, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «προχωρήσαμε σε αυτή τη δύσκολη, αλλά με βαθιά αίσθηση πατριωτικού καθήκοντος, συμφωνία με τους βόρειους γείτονες μας, διασφαλίζοντας βεβαίως ταυτόχρονα το πιο σημαντικό πράγμα που για μας είναι η ιστορία μας, διασφαλίζοντας την αρχαία ελληνική ιστορία της Μακεδονίας».
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα