back to top
21.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

21.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Σε νέα ιστορικά χαμηλά ο Εμανουέλ Μακρόν

Διαβάστε επίσης

Ο όρος “ολλαντοποίηση” του Μακρόν που χρησιμοποίησαν μετά τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις κάποιοι αναλυτές δείχνει να ήρθε για να μείνει, αφού σύμφωνα με την τελευταία έρευνα κοινής γνώμης ο Γάλλος πρόεδρος βρίσκεται στα ακριβώς ίδια επίπεδα δημοφιλίας με τον προκάτοχό του Φρανσουά Ολάντ την ίδια περίοδο της θητείας του.

Στα ποσοστά του Ολάντ

Σε δημοσκόπηση που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα La Tribune ο Εμανουέλ Μακρόν συγκεντρώνει το 32% της θετικής γνώμης των Γάλλων πολιτών, όσο ακριβώς συγκέντρωνε και ο Φρανσουά Ολάντ τον Σεπτέμβριο του 2013.

Μαζί με την πρώτη της δημοφιλίας του Μακρόν, έρχεται και η αύξηση του ποσοστού αποδοκιμασίας του αφού το 67% έχει κακή γνώμη για τον πρόεδρο, ούτε ενάμιση χρόνο μετά την τόσο φιλόδοξη εκλογή του. Την ίδια ώρα, ο πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ δείχνει δειλά να κερδίζει μία μόλις μονάδα και να συγκεντρώνει 39% της θετικής γνώμης των Γάλλων.

Χάνει ο Μακρόν χωρίς να κερδίζει η αντιπολίτευση

Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει η σημερινή ηγεσία δεν πριμοδοτούν την αντιπολίτευση” εξηγεί η ανάλυση του ινστιτούτου που πραγματοποίησε την δημοσκόπηση εξηγώντας ότι παρά την δυσαρέσκιά που δείχνουν οι Γάλλοι για τον Μακρόν κανένα άλλο κόμμα δεν φαίνεται να πείθει τους Γάλλους μαζικά ότι με μία άλλη κυβέρνηση θα ήταν καλύτερα τα πράγματα. Ο Εθνικός Συναγερμός (πρώην Εθνικό Μέτωπο) συγκεντρώνει 21% των θετικών απόψεων, η Ανυπότακτη Γαλλία 20%, οι Ρεπουμπλικανοί 18% και το Σοσιαλιστικό Κόμμα 13%.

 

Μυρσίνη Λιοναράκη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα