back to top
15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Εν Αναμονή Της “Επίθεσης” Τζόνσον στο Συνέδριο των Τόρις

Διαβάστε επίσης

Σκληρή επίθεση στην Τερέζα Μέι αναμένεται να κάνει ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον στη σημερινή του ομιλία στο Συνέδριο των Τόρις (Συντηρητικού Κόμματος).

Αλλωστε, το σκηνικό της εσωκομματικής μάχης εκτυλίσσεται στο συνέδριο του Συντηρητικού Κόμματος, το οποίο άρχισε χθες, Κυριακή, στο Μπέρμιγχαμ.

Η πτέρυγα των «σκληρών» του Brexit, με επικεφαλής τον πρώην υπουργό Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον «σφυροκοπά την πρωθυπουργό Μέι που επιμένει στο σχέδιό της, γνωστό ως «Τσέκερς», ενώ οι διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή ‘Ενωση βρίσκονται σε τέλμα.

Από το βήμα του συνεδρίου, ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών Τζέρεμι Χαντ, ο οποίος θεωρείται πιθανός διάδοχος της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι, κατηγόρησε την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι επιδιώκει να «τιμωρήσει» το Ηνωμένο Βασίλειο επειδή αποφάσισε να την εγκαταλείψει και την συνέκρινε με τη Σοβιετική Ένωση που προσπαθούσε να εμποδίσει τους πολίτες της να φύγουν.

Θα είναι αυτή η μητέρα των μαχών για τη ζωή της Τερέζα Μέι στην πολιτική, όπως τονίζει το Bloomberg; Εξαρτάται από το πόσο είναι διατεθειμένη να υπαναχωρήσει και σε ποιους. Η πρωθυπουργός θα μιλήσει την Τετάρτη και θα πρέπει να αναμένουμε αρκετή κριτική εναντίον της. Ως τότε οι δηλώσεις και οι συνεντεύξεις δίνουν και παίρνουν. Από τους συνέδρους η Μέι ζητά να εγκρίνουν το σχέδιό της για την αποχώρηση από την ΕΕ – ένα σχέδιο η Ευρώπη απέρριψε και ο Μπόρις Τζόνσον αποκάλεσε «παρανοϊκό».

Το σχέδιο “Τσεκερς”

Ενώ η ίδια θέλει επί της ουσίας μιας νέας μορφής συμφωνία με την ΕΕ στον εμπορικό τομέα και για την διακίνηση των αγαθών, ο Τζόνσον και σύμμαχοί του, πιέζουν πάντα για καθαρή και οριστική αποχώρηση. Ο εκρηκτικός πρώην υπουργός ανέβασε και άλλο τους τόνους σε συνέντευξή του στους Sunday Times, λίγες ώρες πριν από την έναρξη του κρίσιμου συνεδρίου των Συντηρητικών. Εκεί χαρακτήρισε «εντελώς παράλογο» το σχέδιο της πρωθυπουργού και δεν δίστασε να την «καρφώσει» για την στάση της απέναντι στην όλη διαδικασία της εξόδου, αμφισβητώντας την ακόμα και την ικανότητά της να παραμένει στην Ντάουνινγκ Στριτ διαπραγματευόμενη τους όρους της εξόδου από την ΕΕ.

Ο Τζόνσον, θέλωντας να μειώσει την Μέι, φωτογραφήθηκε σε ένα λιβάδι με σπαρτά.

Με πολύχρωμο σορτς και μαύρη μπλούζα ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας τρέχει σε λιβάδι με στάχυα κοντά στο σπίτι του στο Οξφορντσάιρ.

Ο Τζόνσον με αυτόν τον τρόπο ήθελε να θυμίσει μία περσινή προεκλογική δήλωση της Τερέζα Μέι, η οποία παραδέχτηκε ότι η πιο άτακτη στιγμή της ζωής της ήταν να τρέξει σε ένα χωράφι με στάχυα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα