back to top
17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Η Μέι θα προσπαθήσει να “επανενώσει” τους Συντηρητικούς

Διαβάστε επίσης

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι σήμερα αναμένεται στην ομιλία της- κατά το κλείσιμο των εργασιών του ετήσιου συνεδρίου των Συντηρητικών- να έχει ως πρωταρχικό της στόχο την “επανένωση” του κόμματός της.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει σε δημοσίευμά του ο Βρετανικός Guardian, η Μέι θα απευθυνθεί στους “αξιοπρεπείς πατριώτες” σε μια προσπάθεια να εμποδίσει την πρόθεση του Μπόρις Τζόνσον να διεκδικήσει την αρχηγία του κόμματος.

Η Ομιλία Τζόνσον

Στο μεταξύ η ομιλία του Μπόρις Τζόνσον στο συνέδριο των Τόρις προκάλεσε διάφορες αντιδράσεις.Η Sun τον περιγράφει ως “τον πιο χαρισματικό πολιτικό” της Βρετανίας και “μακράν τον καλύτερο ρήτορα”. Η ομιλία του ηλέκτρισε την ατμόσφαιρα, αναφέρει χαρακτηριστικά.
Η Daily Telegraph φέρει στο πρωτοσέλιδό της φωτογραφία της κα Μέι στον καναπέ καθώς ετοιμάζει την ομιλία της. Την ίδια ώρα δημοσιεύει ρεπορτάζ που ισχυρίζεται οτι το υπουργικό της συμβούλιο της έχει ήδη ζητήσει να καταθέσει την ημερομηνία παραίτησή της. Η εφημερίδα αναφέρει ότι σύμφωνα με πηγές οι συζητήσεις αφορούν το πότε θα πρέπει να παραιτηθεί η πρωθυπουργός αν αρνηθεί να αφήσει την Ντάουνινγκ Στριτ πριν τις γενικές εκλογές.

Με αιχμηρό τρόπο σχολίασε η Τερέζα Μέι την ομιλία Τζόνσον

«Ο Μπόρις πάντα δίνει ένα ωραίο σόου, αλλά αυτό που μετράει για τους ανθρώπους είναι τι τους προσφέρουμε, όσον αφορά τα πράγματα που επηρεάζουν την καθημερινότητά τους» τόνισε, μεταξύ άλλων, σε συνέντευξή της στο «Sky News».
Ξεκαθάρισε δε, ότι δεν προτίθεται να προχωρήσει σε αλλαγές ως προς το σχέδιο «Τσέκερς», το οποίο αποτελεί την πρόταση του Λονδίνου προς τις Βρυξέλλες για την επόμενη ημέρα του Brexit.
Ερωτηθείσα για το ενδεχόμενο ο πρώην υπουργός Εξωτερικών και σφοδρός επικριτικής της Μέι να καταστεί ο επόμενος πρωθυπουργός της χώρας, η ίδια απέφυγε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο.
«Το θέμα δεν αφορά τις δουλειές των πολιτικών, αλλά τις δουλειές των ανθρώπων στη χώρα μας, το θέμα είναι να προστατεύσουμε αυτές τις θέσεις εργασίας στο μέλλον» έσπευσε να σχολιάσει.
Νωρίτερα, ο Τζόνσον άσκησε δριμεία κριτική στο σχέδιο «Τσέκερς», κάνοντας λόγο για «απάτη» και επικρίνοντας τις επιλογές της Βρετανίδας πρωθυπουργού.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα