back to top
13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Χωρίς το χρίσμα της Δημοκρατίας Μπροστά ο Κολόμπ στην Λυών

Διαβάστε επίσης

Μετά το σήριαλ της παραίτησης του υπουργού Εσωτερικών Ζεράρ Κολόμπ, ένα νέο σήριαλ δείχνει να ξεκινάει: αυτό της υποψηφιότητάς του ως δήμαρχος της Λυών και της άρνησής του να πάρει το χρίσμα της Δημοκρατίας Μπροστά.

Ο πρώην – πλέον – υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, σε χθεσινοβραδινή του τηλεοπτική συνέντευξη ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να δεχτεί να είναι υποψήφιος του κόμματος που ίδρυσε ο Εμανουέλ Μακρόν, της Δημοκρατίας Μπροστά. Για τις δημοτικές εκλογές του 2020 και τον δήμο της Λυών που σκοπεύει να διεκδικήσει, ο Κολόμπ δείχνει να θέλει να είναι πολυκομματικός και συγχρόνως ανεξάρτητος υποψήφιος, χωρίς την σφραγίδα του κόμματος που υπηρετούσε μέχρι προχθές.

Πολυκομματική ομάδα

“Εδώ δεν παρουσιαζόμαστε ποτέ με κομματική ταμπέλα. Γιατί; Γιατί συγκεντρώνουμε ευρύτατες δυνάμεις”, εξήγησε ο Κολόμπ υπογραμμίζοντας τις διαφορετικές πολιτικές καταβολές όσων ήδη αποτελούν την ομάδα του. “Υπάρχουν κάποιοι που βρίσκονται κοντά στο παλιό Κομμουνιστικό Κόμμα, κεντρώοι ή ψηφοφόροι της δεξιάς”, διευκρίνισε.

Διεκδικώντας για τέταρτη φορά τον δήμο της Λυών, ο πρώην υπουργός επιμένει ότι “δεν έχει νόημα να εκπροσωπείς και να συγκεντρώνεις μόνο ένα κόμμα” αφού “κανείς δεν θα σε ψηφίσει έτσι σε μία πόλη”. “Αυτό που ζητούν οι πολίτες, είναι να υπηρετείς το συνολικό συμφέρον”, συμπλήρωσε ο Κολόμπ.

Μυρσίνη Λιοναράκη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα