back to top
16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ελλάς- Γαλλία- Καινοτομία

Διαβάστε επίσης

Ο λόγος για το ελληνογαλλικό δίκτυο καινοτομίας «Mazinnov» και τις δράσεις του.

20 «υιοθεσίες» ελληνικών νεοφυών επιχειρήσεων από μεγάλες γαλλικές εταιρίες είναι το αποτέλεσμα του προγράμματος «Adopt a start-up» που υλοποιείται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Mazinnov».

Παράλληλα περίπου 50 έλληνες startupers μέσω του δικτύου «Mazinnov» θα συμμετάσχουν στην Έκθεση καινοτομίας BPI Inno Génération (B.I.G.) που διοργανώνεται στη γαλλική πρωτεύουσα στις 11 Οκτωβρίου 2018 και θα επισκεφθούν τους 7 κυριότερους χώρους καινοτομίας του Παρισιού.

Οι έλληνες startupers που θα ταξιδέψουν στο Παρίσι, δραστηριοποιούνται σε τομείς της οικονομίας, της καθαρής ενέργειας, της εξοικονόμησης απορριμμάτων τροφίμων, των γεωργικών εφαρμογών, αλλά και στη συνδρομή άλλων startups προκειμένου να επιτύχουν ένα επίπεδο ωρίμανσης. Μεταξύ αυτών και εκπρόσωπος του Athens Digital Lab του δήμου Αθηναίων, ένα πρωτοποριακό εγχείρημα που υποστηρίζει τη νεανική επιχειρηματικότητα.

Mazinnov

«Mazinnov» (καινοτομούμε μαζί)

Το ελληνογαλλικό δίκτυο καινοτομίας «Mazinnov» (καινοτομούμε μαζί) που δημιούργησε ο Γάλλος πρέσβης στη Ελλάδα, Κριστόφ Σαντεπί, ανοίγει τον δρόμο συνεργασίας μεταξύ καινοτόμων ελληνικών επιχειρήσεων και φορέων της Γαλλίας, με στόχο τη δικτύωση και την υποστήριξή τους.

«Tο brain drain είναι η μεγάλη δυσκολία για την Ελλάδα» τόνισε ο γάλλος πρέσβης στην Αθήνα, Κριστόφ Σαντεπί, κατά την παρουσίαση του απολογισμού της πρωτοβουλίας του δικτύου «Mazinnov». Η νεοφυής και καινοτόμα επιχειρηματικότητα έχει ιδιαίτερη σημασία για την Ελλάδα, τώρα που ανακάμπτει, που επιστρέφει στην ανάπτυξη και τη σταθερότητα».
Αναφερόμενος στο δίκτυο « Mazinnov», σημείωσε ότι «αυτό που κάνει είναι να φέρνει σε επαφή τα δύο «οικοσυστήματα» καινοτομίας, το ελληνικό με το καλά καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό και το γαλλικό που είναι από τα καλύτερα στον κόσμο. Απ’ αυτή την ώσμωση, είπε, καταφέραμε  να υπάρξουν συνέργειες και συνεργασίες, που θα δώσουν ώθηση στις αρχικές επιχειρηματικές πρωτοβουλίες και θα τις ενισχύσουν ώστε να επιβιώσουν στην αγορά. Η ελληνική νεολαία έχει την ευκαιρία να δει τα οράματά της να γίνονται πραγματικότητα. Η καινοτομία είναι η νέα εκδοχή του «Ελλάς-Γαλλία-Συμμαχία».

Mazinnov

Δράσεις

Το ελληνογαλλικό δίκτυο καινοτομίας «Mazinnov» συνεχίζει με επιτυχία τις δράσεις του:

2 Φόρουμ Καινοτομίας που συγκέντρωσαν πάνω από 400 συμμετέχοντες το 2016 και πάνω από 1800 επισκέπτες το 2017
75 επιχειρηματικές συναντήσεις το 2016
20 «υιοθετήσεις» Νεοφυών Επιχειρήσεων το 2017 στα πλαίσια του προγράμματος «Adopt a start-up»
146 μέλη που συνυπογράφουν την Χάρτα ελληνογαλλικής καινοτομίας «Mazinnov».

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα