back to top
20.5 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

20.5 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Εμφύλιος στον ΣΥΡΙΖΑ με πρόσχημα την ΕΡΤ

Διαβάστε επίσης

Η ανοιχτή σύγκρουση του Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Ν. Παππά με τον πρώην υπουργό Παιδείας  Ν. Φίλη για τον τρόπο λειτουργίας της δημόσιας  τηλεόρασης αποτελεί μια προσχηματική εκδοχή για την αναζωπύρωση του εσωκομματικού εμφυλίου μεταξύ των κυρίαρχων ομάδων και τάσεων στις τάξεις του κυβερνώντος κόμματος.  

Η υπόθεση της ΕΡΤ είναι ο φερετζές της διαλυτικής εσωστρέφειας που ταλανίζει το κυβερνητικό στρατόπεδο στη μάχη επιρροής και κυριαρχίας που δίνουν οι αντιμαχόμενες πτέρυγες για τον έλεγχο του κόμματος την επόμενη ημέρα των εθνικών εκλογών , ενώ στην παρούσα συγκυρία οι «καυγάδες» σχετίζονται και με την διαδικασία κατάρτισης των ψηφοδελτίων της Κουμουνδούρου τόσο για τις περιφερειακές όσο και τις αυτοδιοικητικές εκλογές.  

Ο μεν Ν.  Παππάς στην εσωκομματική ανθρωπογεωγραφία ηγείται της «ενωτικής κίνησης», δηλαδή της «προεδρικής τάσης», η οποία προτάσσει την αμφίπλευρη διεύρυνση του κόμματος με όρους «συστημικής» επικράτησης και «κυβερνητισμού»,  ενώ ο Ν. Φίλης, που τον τελευταίο καιρό βρίσκεται πλησιέστερα στην ομάδα των 53, εμφανίζεται ως «προστάτης» των παραδοσιακών αρχών και αξιών της ριζοσπαστικής Αριστεράς και της κινηματικής του φυσιογνωμίας. 

Σημειωτέον δε πως η δημόσια αντιπαράθεση τους για την ΕΡΤ συμπίπτει με σειρά επιθετικών δημοσιευμάτων από φίλα προσκείμενα στο Μέγαρο Μαξίμου Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης προς το πρόσωπο του Υπουργού Οικονομικών και άτυπου ηγέτη της ομάδας των 53 Ε. Τσακαλώτου. Η συμμαχία της ομάδας των 53 με το Ν. Φίλη, αλλά και αλλά και άλλα ιστορικά στελέχη της Κουμουνδούρου, όπως ο Πρόεδρος της Βουλής Ν. Βούτσης, έχει ήδη πετύχει μια σημαντική νίκη σε επίπεδο εσωτερικών συσχετισμών απέναντι στην ομάδα της Ενωτικής Κίνησης του Ν. Παππά, με την εκλογή του Π. Σκουρλέτη στη θέση του Γραμματέα της Κ.Ε.. 

 

Γιώργος Κατσίγιαννης 

 

 

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα