back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η μάχη των σκουπιδιών ξεκινά

Διαβάστε επίσης

Έτοιμοι για δυναμικές κινητοποιήσεις δηλώνουν οι δήμαρχοι Κρωπίας και Μεγαρέων στο ενδεχόμενο που κυβέρνηση και Περιφέρεια Αττικής προχωρήσουν στην χωροθέτηση περιοχών τους για την κατασκευή δύο Χώρων Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων.

Με αποκλειστικές δηλώσεις στους στον «Αθήνα 9,84» τόσο ο δήμαρχος Κορωπίου Δημήτρης Κιούσης όσο και ο δήμαρχος Μεγαρέων Γιώργος Σταμούλης επισημαίνουν ότι δεν υπάρχει πιθανότητα να δεχθούν τα σχέδια της κυβέρνησης και της Περιφέρειας Αττικής.

Οι αντιδράσεις των δήμων σε Ανατολική και Δυτική Αττική έχουν ως αιτία την φημολογούμενη απόφασης της κυβέρνησης και της Περιφέρειας Αττικής να προτείνει ως κατάλληλους χώρους για την κατασκευή Χώρων Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων στα παλιά λατομεία Κυριακού στο Κορωπί και Σταμέλου στα Μέγαρα.

«Έχουμε κάνει προσφυγή στην Δικαιοσύνη από το 2003 αλλά και όταν Περιφέρεια άλλαξε το σχεδιασμό για την διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής πάλι κάναμε προσφυγή» δηλώνει ο δήμαρχος Κορωπίου Δημήτρης Κιούσης προσθέτοντας ότι ο δήμος και οι κάτοικοι είναι έτοιμοι να αντιδράσουν δυναμικά στην όποια προσπάθεια δημιουργίας ΧΥΤΥ στην περιοχή τους.

Να σημειωθεί ότι στην πρόσφατη έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης εκδόθηκε ομόφωνο ψήφισμα καταδίκης της κυβερνητικής απόφασης ενώ ορίστηκε και Επιτροπή Αγώνα η οποία, όπως είπε ο δήμαρχος της πόλης, θα αναλάβει «δράση» από την στιγμή που κυβέρνηση και Περιφέρεια Αττικής προχωρήσουν τα σχέδια τους. Στο πλευρό του δήμου Κορωπίου τάσσεται και ο δήμος Μαρκοπούλου.

Πολεμικό κλίμα και στα Μέγαρα

«Δεν πρόκειται να δεχθούμε στην πόλη μας το 1/3 των σκουπιδιών της Αττικής. Έχουμε αρκετά προβλήματα και δεν χρειαζόμαστε και άλλα» δηλώνει ο δήμαρχος Μεγαρέων Γιώργος Σταμούλης τονίζοντας ότι σύντομα η επιτροπή αγώνα που όρισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης θα ανακοινώσει δυναμικό πρόγραμμα κινητοποιήσεων, αφού πρώτα γίνουν κάποιες συναντήσεις με κυβερνητικά στελέχη.

Ο κ. Σταμούλης μιλώντας για το θέμα στον «Αθήνα 9,84» υπογράμμισε ότι ο δήμος από το 2016 είχε ενημερώσει την Περιφέρεια Αττικής ότι δεν πρόκειται να δεχθεί τα σκουπίδια του λεκανοπεδίου. Μάλιστα ο δήμος έχει υποβάλλει από το 2017 πρόταση – μελέτη για την κατασκευή μονάδας διαχείρισης αποβλήτων, μόνο όμως για τις ανάγκες των Μεγάρων τα οποία πρέπει να τονιστεί ότι είναι Καλλικρατικός δήμος καθώς ενώθηκε με την Νέα Πέραμο. Το γεγονός αυτός αύξησε τους κατοίκους και την έκταση του δήμου.

Γιώργος Μανουσακάκης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα