back to top
16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Κυρ. Μητσοτάκης: Η χώρα δεν αντέχει άλλο την αβεβαιότητα

Διαβάστε επίσης

Την ανάγκη διεξαγωγής εκλογών όσο το δυνατό συντομότερα, επισήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης από την Άρτα όπου περιόδευσε το πρωί της Δευτέρας. Υποστήριξε ότι η χώρα δεν αντέχει την παρατεταμένη περίοδο αβεβαιότητας που έχει επιπτώσεις και στην οικονομία. Παράλληλα, τόνισε πως η χώρα έχει πολιτικό ρίσκο Τσίπρα-Καμμένου, όπως είπε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας πως κανείς δεν μπορεί να πιστέψει ότι η κυβέρνηση έχει σχέδιο για να οδηγήσει τη χώρα σε ισχυρή ανάπτυξη.

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για τραγικούς χειρισμούς της κυβέρνησης με αποτέλεσμα οι τράπεζες να απωλέσουν το 96% της αξίας κεφαλαιοποίησης μετά το 2014 και άσκησε κριτική και στους ευρωπαϊκούς θεσμούς λέγοντας ότι η μεγάλη αποτυχία του 3ου προγράμματος χρεώνεται πρωτίστως στον κ. Τσίπρα και στους ευρωπαίους εταίρους που έσπευσαν, όπως είπε, να πανηγυρίσουν για την ολοκλήρωση του.
Αναφερόμενος στο Μακεδονικό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε πως αν δεν υπάρξει συνταγματική αλλαγή στη γειτονική χώρα ξεκινάμε και πάλι από το σημείο μηδέν και επανέλαβε ότι η ΝΔ δεν θα κυρώσει τη συμφωνία των Πρεσπών ούτε σε αυτή τη Βουλή, ούτε στην επόμενη.

Ο πρόεδρος της ΝΔ εμφανίσθηκε επιφυλακτικός ενόψει της πρωτοβουλίας της κυβέρνησης για τη συνταγματική αναθεώρηση, εκτιμώντας ότι όπως θα ξεκινήσει η διαδικασία δεν θα έχει τα εχέγγυα της ποιότητας και αντικειμενικότητας για να κάνουμε, όπως είπε, ειλικρινή συζήτηση. Τάχθηκε εξάλλου κατά της αλλαγής του άρθρου 3 για τις σχέσεις Εκκλησίας-Κράτους και χαρακτήρισε εμβληματικό το άρθρο 16 για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια λέγοντας ότι δεν νοείται συνταγματική αναθεώρηση χωρίς τροποποίηση του συγκεκριμένου άρθρου.

Τέλος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης γνωστοποίησε ότι εντός των επόμενων 10 ημερών, η ΝΔ θα ανακοινώσει τους υποψήφιους περιφερειάρχες που θα στηρίξει διευκρινίζοντας ότι θα στηρίξει όλους όσοι έχουν εκλεγεί με τη σημαία της ΝΔ στις προηγούμενες εκλογές.

Απόστολος Χονδρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα