back to top
16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Σπίρτζης προς εργαζόμενους ΟΑΣΘ: «Η κυβέρνηση δεν συζητά ιδιωτικοποίηση και απολύσεις»

Διαβάστε επίσης

Τέλος στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών εκτιμάται ότι έβαλε η συνάντησή τους με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη το απόγευμα της Δευτέρας.

Ο κ. Σπίρτζης διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους των εργαζομένων ότι «δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας ούτε για τις εργασιακές σχέσεις, ούτε για τους εργαζόμενους, ούτε για τις δημόσιες αστικές συγκοινωνίες» ενώ οι συνδικαλιστές εμφανίστηκαν ικανοποιημένοι, σημειώνοντας ότι δεν προτίθενται να προχωρήσουν σε νέες κινητοποιήσεις.

«Τέτοια θέματα, όπως η ιδιωτικοποίηση και οι απολύσεις εργαζομένων δεν είναι θέματα που συζητούνται από αυτήν την κυβέρνηση, είναι αδιαπραγμάτευτα» ξεκαθάρισε μετά τη συνάντηση ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών και πρόσθεσε ότι οι δύο πλευρές συμφώνησαν τη σύσταση επιτροπών «από τους δημόσιους αστικούς οργανισμούς με τη συμμετοχή των εργαζομένων για τους κανονισμούς που πρέπει να έχουν οι δημόσιες αστικές συγκοινωνίες, για τον νέο τρόπο που πρέπει να γίνεται ο σχεδιασμός και να εξυπηρετούνται με τον βέλτιστο τρόπο οι πολίτες, για την ανανέωση του στόλου και για την ομαλή μετάβαση από τον ΟΑΣΘ στην ΑΣΥΘ με έναν κοινά αποδεκτό τρόπο για να μην υπάρχουν ανησυχίες σε κανέναν».

Ικανοποιημένοι οι εργαζόμενοι

Εποικοδομητική χαρακτήρισαν τη συνάντηση οι εκπρόσωποι του Συνδικάτου Εργαζομένων του ΟΑΣΘ. Σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος Δημήτρης Τσερμενίδης σημείωσε ότι οι εργαζόμενοι πήραν τις διαβεβαιώσεις που ήθελαν, έστω και προφορικά, και πρόσθεσε: «Δεν θίγονται οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας μας, διασφαλίζονται οι θέσεις όλων των εργαζομένων και ο τρόπος με τον οποίο θα εκτελείται το συγκοινωνιακό έργο θα είναι υπέρ όλων των εμπλεκομένων. Περιμένουμε και γραπτώς τις δεσμεύσεις αυτές».

Ξεκαθάρισε επίσης πως οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ δεν προτίθενται να προχωρήσουν σε νέες κινητοποιήσεις, ωστόσο κράτησε μία επιφύλαξη για «το τι μέλλει γενέσθαι στο επόμενο διάστημα», το οποίο όπως είπε «θα εξαρτηθεί και από το τι θα κάνει το υπουργείο». Υπενθυμίζεται ότι η συνάντηση στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών στην Αθήνα έγινε ύστερα από αίτημα των εργαζομένων του ΟΑΣΘ και με αφορμή την τροπολογία που ψηφίστηκε στη Βουλή για το μεταφορικό έργο αστικών και υπεραστικών συγκοινωνιών, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ η γενική συνέλευση του συνδικάτου των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ είναι προγραμματισμένη για την προσεχή Πέμπτη.

Ισίδωρος Ρούσσος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα