back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Χ. Σταϊκούρας: Άστοχες οι επιθέσεις κατά Στουρνάρα

Διαβάστε επίσης

Εντελώς άστοχες χαρακτήρισε τις επιθέσεις των κυβερνητικών στελεχών κατά του Γιάννη Στουρνάρα, ο τομεάρχης οικονομικών της ΝΔ, Χρήστος Σταϊκούρας, καθώς -όπως είπε- αφορούν το θεσμό του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας.

Μιλώντας στην εκπομπή «Στάση των 2» και τον Άρη Τόλιο, ο κ. Σταϊκούρας, και αναφερόμενος στην πρόταση Στουρνάρα για το αν πρέπει η χώρα μας να καταφύγει σε προληπτική γραμμή στήριξης, τόνισε ότι «η ΝΔ έχει δηλώσει ότι βγαίνοντας η χώρα μας από το πρόγραμμα οικονομικής πολιτικής, και όχι από τα μνημόνια, όπως ισχυρίζεται η Κυβέρνηση, και με δεδομένο το υψηλό κόστος δανεισμού, θα ήταν αναγκαίο ένα δίχτυ ασφαλείας, που είναι η αξιοποίηση των αδιάθετων κονδυλίων του τρίτου προγράμματος, δηλαδή τα 24 δισεκ. που η Κυβέρνηση έχασε».

Πρόσθεσε ότι« αν αξιοποιούσαμε αυτά τα χρήματα, δεν θα χρειαζόταν να δημιουργηθεί ταμειακό απόθεμα σε βάρος της πραγματικής οικονομίας και των φορολογουμένων».

Αναφερόμενος στο θέμα της Folli Follie, μίλησε για λάθη των εποπτικών αρχών στο παρελθόν, και επισήμανε την ανάγκη θωράκισης της εικόνας, τόσο των ανεξάρτητων εποπτικών αρχών, όσο και τη λειτουργία επιχειρήσεων με την ενδυνάμωση κανόνων εταιρικής διακυβέρνησης.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα