back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Η κινηματογραφική εβδομάδα από 11/10

Διαβάστε επίσης

Ο Ματ Ντίλον βάφει τα χέρια του με αίμα υπό τις οδηγίες του Λαρς φον Τρίερ, η Κίρα Νάιτλι υποδύεται μία συγγραφέα-σύμβολο της γυναικείας χειραφέτησης, η Ούμα Θέρμαν αποκαλύπτει μεταφυσικά μυστικά, μια επική περιπέτεια που εκτυλίσσεται στην τελευταία Εποχή των Παγετώνων, είναι μερικές από τις επιλογές των σινεφίλ για την κινηματογραφική αυτή εβδομάδα.

 

 

 

ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΟΥ ΈΧΤΙΣΕ Ο ΤΖΑΚ (THE HOUSE THAT JACK BUILT)

Θρίλερ, Έγχρωμη, Διάρκεια 155′
Παραγωγή: Δανία, Γαλλία, Γερμανία, Σουηδία, Σκηνοθεσία: Λαρς Φον Τρίερ
Πρωταγωνιστούν: Ούμα Θέρμαν, Ματ Ντίλον, Μπρούνο Γκανζ, Ραϊλι Κιού

ΗΠΑ, δεκαετία του 1970. Ο εξαιρετικά ευφυής Τζακ διαπράττει πέντε δολοφονίες-ορόσημα μέσα σε ένα διάστημα 12 ετών, οι οποίες καθόρισαν την εξέλιξή του ως κατά συρροή δολοφόνο. Ο ίδιος ισχυρίζεται πως από μόνη της, κάθε δολοφονία είναι ένα έργο τέχνης. Καθώς η αστυνομία βρίσκεται στα ίχνη του και τον πλησιάζει, ο Τζακ παίρνει ολοένα και μεγαλύτερα ρίσκα, στην προσπάθειά του να δημιουργήσει το απόλυτο έργο τέχνης.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

 

 

 

 

COLETTE (ΚΟΛΕΤ)

Δραματική, Έγχρωμη Διάρκεια 111′
Παραγωγή: Αγγλία, Αμερική, Σκηνοθεσία: Γουός Γουέεστμορλαντ
Πρωταγωνιστούν: Κίρα Νάιτλι, Ντόμινικ Γουέστ, Έλινορ Τόμλινσον

Ο γάμος της με τον συγγραφέα Ανρί Γκοτιέ Βιλάρ την απομάκρυνε από την απλοϊκή ζωή της επαρχίας και την εισήγαγε στη θορυβώδη ζωή του Παρισιού, όπου και ανέπτυξε το συγγραφικό της ταλέντο μεταξύ άλλων. Τα πρώτα της βιβλία εκδόθηκαν με το ψευδώνυμο του άντρα της «Ουίλι» και έγιναν ανάρπαστα. Εύστροφη, δυναμική και γεμάτη αυτοπεποίθηση, η Κολέτ δεν ήταν μόνο μια χαρισματική συγγραφέας, ηθοποιός και δημοσιογράφος, αλλά και μια πρωτεργάτρια του φεμινιστικού κινήματος που αγωνιζόταν για τα δικαιώματα της γυναίκας σε μια ανδροκρατούμενη κοινωνία.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

 

 

 

 

AΛΦΑ (ALPHA)

Δραματική Περιπέτεια, Έγχρωμη, Διάρκεια 96′
Παραγωγή: ΗΠΑ, Σκηνοθεσία: Άλμπερτ Χιούζ
Πρωταγωνιστούν: Λεονόρ Βαρέλα, Κόντι Σμιτ-Μακφί, Νατάσια Μέλτε, Γιοχάνες Χάουκουρ Γιοχάνεσον

Ένας νεαρός άντρας πηγαίνει για κυνήγι με τους καλύτερους της φυλής του. Τραυματίζεται και αναγκάζεται να μάθει να επιβιώνει μόνος του στην άγρια φύση. Εξημερώνει έναν λύκο που τον έχει εγκαταλείψει η αγέλη του κι έτσι μαθαίνουν να στηρίζονται ο ένας στον άλλον. Γίνονται γρήγορα σύμμαχοι και αντιμετωπίζουν αμέτρητους κινδύνους και δυσκολίες για να επιστρέψουν στους δικούς τους, πριν αρχίσει ο χειμώνας.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

 

 

 

 

ΣΚΟΤΕΙΝΟΣ ΔΙΑΔΡΟΜΟΣ (DOWN A DARK HALL)

Τρόμου, Έγχρωμη, Διάρκεια 96′
Παραγωγή: Αμερική, Ισπανία, Σκηνοθεσία: Ροντρίγκο Κορτές
Πρωταγωνιστούν: Άννα Σοφία Ρομπ, Ούμα Θέρμαν, Ιζαμπέλ Φούρμαν

Η Κιτ, μία δύστροπη έφηβος, καταλήγει στο μυστηριώδες οικοτροφείο Μπλάκτγουντ, όταν η θερμόαιμη φύση της παρεκτρέπεται και η μητέρα της αποφασίζει ότι δεν μπορεί να τη χειριστεί άλλο. Μόλις καταφθάσει, κάνει τη γνωριμία της εκκεντρικής διευθύντριας Μαντάμ Ντουρέτ και συναντά τις λιγοστές υπόλοιπες μαθήτριες. Τέσσερις νεαρές με ταραχώδες παρελθόν. Καθώς περιηγούνται τους λαβυρινθώδεις διαδρόμους του σχολείου, οι συμμαθήτριες ανακαλύπτουν ότι το Μπλάκγουντ κρύβει ένα παλιό μυστικό με βαθιές ρίζες στο μεταφυσικό.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

 

 

 

ΜΕ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ΤΗ ΓΟΗΤΕΙΑ (THE CHARMER)

Δραματική, Έγχρωμη, Διάρκεια 100′
Παραγωγή: Δανία, Σκηνοθεσία: Μιλάντ Αλάμι
Πρωταγωνιστούν: Λαρς Μπρίγκμαν, Στίνε Φίσερ Κρίστενσεν, Αρνταλάν Εσμαΐλι

Ο Ισμαήλ βρίσκεται στη Δανία. Είναι γύρω στα 30, πάντα καλοντυμένος, γοητευτικός και ευγενικός. Φλερτάρει επίμονα με τις γυναίκες και θέλει άμεσα να παντρευτεί. Ως εδώ τα πράγματα θα έμοιαζαν σχεδόν φυσιολογικά, αν η άδεια παραμονής του Ισμαήλ στη χώρα, δεν έληγε μέσα στις επόμενες ημέρες. Προκειμένου να μη δρομολογηθεί η επιστροφή του στο Ιράν, ο Ισμαήλ προσποιείται κάθε μέρα έναν άλλο εαυτό, προσπαθώντας να γοητεύσει μία ακόμη γυναίκα. Κυριευμένος από την αγωνία να τα καταφέρει, το σχέδιό του γίνεται εμμονή, μέχρι που συναντά τη Σάρα, μία Ιρανή που ζει στη Δανία και καταλαβαίνει αμέσως τα σχέδιά του.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

 

 

 

ΑΔΕΛΦΙΚΟΙ ΕΧΘΡΟΙ (FRERES ENNEMIS)

Αστυνομική, Έγχρωμη, Διάρκεια 111′
Παραγωγή: Γαλλία, Σκηνοθεσία: Νταβίντ Ελοφέν
Πρωταγωνιστούν: Ματίας Σένερτς, Ρεντά Καντέμπ, Ομάρ Σαλίμ

Ο Ντρις και ο Μανουέλ μεγάλωσαν σαν αδέλφια σε ένα κακόφημο και υποβαθμισμένο προάστειο. Καθώς ενηλικιώνονταν όμως ακολούθησαν τελείως διαφορετικούς δρόμους. Ο Μανουέλ έμπλεξε με τον υπόκοσμο, ενώ αντίθετα ο Ντρις έγινε αστυνομικός. Όταν ένα μεγάλο deal για ναρκωτικά πάει στραβά οι δύο άντρες συναντιούνται ξανά και συνειδητοποιούν ότι για να επιβιώσουν στους κόσμους τους, χρειάζονται ο ένας τον άλλο. Ανάμεσα σε προδοσίες και πικρά συναισθήματα και παρά το μίσος τους, ανανεώνουν το ισχυρό δεσμό που τους ενώνει με το μοναδικό κοινό τους σημείο, την ενστικτώδη αφοσίωση στο μέρος που έζησαν σαν παιδιά.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

 

 

 

ΟΙ ΑΝΤΡΕΣ ΔΕΝ ΚΛΑΙΝΕ (MUSKARCI NE PLACU)

Δραματική, Έγχρωμη, Διάρκεια 98′
Παραγωγή: Βοσνία, Σκηνοθεσία: Άλεν Ντρλέβικ
Πρωταγωνιστούν: Μπόρις Ισάκοβιτς, Λέον Λούτσεφ, Μπόρις Λερ

Στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, 15 χρόνια μετά τον πόλεμο, μια ομάδα βετεράνων, με εμφανή τα σημάδια του πολέμου, από διαφορετικές πλευρές της Γιουγκοσλαβικής σύγκρουσης, συγκεντρώνονται από μια ειρηνευτική οργάνωση για να μοιραστούν τις εμπειρίες του πολέμου, και να προσπαθήσουν να ξαναχτίσουν τη χαμένη εμπιστοσύνη μεταξύ τους. Η συναισθηματική φόρτιση είναι μεγάλη καθώς παλιές έχθρες επανέρχονται στην επιφάνεια.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

 

 

Η ΜΕΓΑΛΗ ΝΥΧΤΑ ΤΟΥ ΦΡΑΝΣΙΣΚΟ ΣΑΝΚΤΙΣ (LA LARGA NOCHE DE FRANCISCO SANCTIS)

Δραματική, Έγχρωμη, Διάρκεια 78′
Παραγωγή: Αργεντινή, Σκηνοθεσία Φρανσίσκο Μαρκές, Αντρέα Τέστα
Πρωταγωνιστούν: Ντιέγκο Βελάσκεζ, Λάουρα Παρέδες, Βαλέρια Λόις

Μπουένος Άιρες του 1977. Ο Φρανσίσκο Σάνκτις, ένας οικογενειάρχης που ζει μια ήσυχη ζωή, μαθαίνει για μια επικείμενη απαγωγή που ετοιμάζουν οι στρατιώτες του δικτατορικού καθεστώτος. Έχει μόνο μία νύχτα για να πάρει την πιο σημαντική απόφαση της ζωής του. Θα προσπαθήσει να σώσει τη ζωή κάποιων αθώων θέτοντας σε κίνδυνο τη δική του;

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

 

 

ΕΥΡΩΠΗ, ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ (από 13/10)

Ντοκιμαντέρ, Έγχρωμη, Διάρκεια 80′
Παραγωγή: Eλληνική, Σκηνοθεσία: Αννέτα Παπαθανασίου, Άγγελος Κοβότσος

Τρεις έφηβοι, ένας Έλληνας, ένας Σύρος, και ένας Αφγανός, ονειρεύονται μία ελεύθερη και άνετη ζωή σε μια «τέλεια» Ευρώπη. Μέσα από τις αγωνιώδεις προσωπικές τους διαδρομές, που τους φέρνουν πιο κοντά στο όνειρό τους, διαπιστώνουν πως τέλεια Ευρώπη δεν υπάρχει και πως τα όνειρά τους μπορούν να ακυρωθούν μέσα από σκληρές πρακτικές και εφιαλτικές καταστάσεις.

Δείτε το τρέιλερ:

Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα