back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Πάνος Καμμένος για plan B: «Ο Τσίπρας γνώριζε τη θέση μου»

Διαβάστε επίσης

Πετυχημένο χαρακτήρισε το ταξίδι του στις ΗΠΑ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, μιλώντας νωρίς το πρωί της Δευτέρας στην ΕΡΤ και ισχυρίστηκε ότι ο πρωθυπουργός γνώριζε τις θέσεις του. Ξεκαθάρισε ακόμη πως είχε υποχρέωση να υπογραμμίσει στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ τη διαφωνία του, αλλά και να παρουσιάσει εναλλακτική λύση στο Μακεδονικό.

«Στην πολιτική δεν μπορείς συνεχώς να παρουσιάζεις μια άρνηση. Έχεις υποχρέωση να παρουσιάσεις μία εναλλακτική πρόταση» τόνισε ο κ. Καμμένος απαντώντας στην κριτική που δέχθηκε για όσα είπε στη διάρκεια των συνομιλιών του στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ και ισχυρίστηκε ότι δεν «άδειασε» τον πρωθυπουργό, καθώς ξεκαθάρισε ότι «πρόκειται για τη θέση του κυβερνητικού εταίρου». «Δεν αντικαθιστώ ούτε τον πρωθυπουργό ούτε τον υπουργό Εξωτερικών. Με τον κ. Τσίπρα μιλάμε δύο και τρεις φορές την ημέρα. Δεν μιλήσαμε όσο ήμουν στην Αμερική, όμως γνωρίζει τη θέση μου και τη διαφωνία μας στη συμφωνία των Πρεσπών» σημείωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Κομματική πειθαρχία

Ο Πάνος Καμμένος ανακοίνωσε επίσης ότι για τη Συμφωνία έχει τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας στους ΑΝΕΛ και επανέλαβε ότι νιώθει δικαιωμένος από τις εξελίξεις στο Μακεδονικό και το δημοψήφισμα στη γείτονα.
Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων ανέφερε ακόμη ότι «με τον πρωθυπουργό πάντα συνεννοούμαστε» και «παλέψαμε μαζί σε πολλά μέτωπα, όπως τα μνημόνια, την καταπολέμηση της διαφθοράς και την ανάπτυξη». «Δεν είπαμε ότι ταυτιζόμαστε ιδεολογικά, ωστόσο είμαστε σε πλήρη αρμονία και θα προχωρήσουμε μαζί μέχρι να έρθει η συμφωνία. Όταν έρθει», τόνισε χαρακτηριστικά και υπενθύμισε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ότι «στηρίξαμε την πολιτική της κυβέρνησης στο Μεταναστευτικό όσο κανείς άλλος» και πρόσθεσε: «Οι ΑΝΕΛ δεν είναι Σαλβίνι».

Βάσεις

Αναφερόμενος τέλος στη σφοδρή κριτική που δέχτηκε σχετικά με νέες αμερικανικές βάσεις στην Ελλάδα, ισχυρίστηκε πως δεν είπε κάτι καινούργιο. «Δεν μιλάμε για βάσεις που έχουν να κάνουν με την εθνική κυριαρχία της χώρας. Παραδείγματος χάριν, στο αρχηγείο της τακτικής αεροπορίας στη Λάρισα υπάρχουν ήδη οι νατοϊκές δομές. Η μόνη βάση που συζήτησα είναι στην Κάρπαθο ως εναλλακτικό αεροδρόμιο του Κανάβεραλ» ανέφερε ο κ. Καμμένος και αναρωτήθηκε: «Νομίζετε ότι μόνος μου καθορίζω την αμυντική πολιτική της χώρας; Όλα περνάνε από το ΚΥΣΕΑ».

Ισίδωρος Ρούσσος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα