back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ν. Παναγιωτόπουλος: «Η ανομία ζει και βασιλεύει»

Διαβάστε επίσης

«Η ανομία ζει και βασιλεύει, έχει ξεφύγει από κάθε όριο, και κάθε μέρα έχουμε κι ένα διαφορετικό κρούσμα από τη δράση αυτών των ομάδων», δήλωσε ο τομεάρχης Δικαιοσύνης της ΝΔ, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Μιλώντας στην εκπομπή «Στάση των 2» και στον Άρη Τόλιο, επέκρινε την Κυβέρνηση και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Ο κ. Παναγιωτόπουλος τόνισε ότι «η αντίδραση, έχει να κάνει και με τις εντολές που υπάρχουν. Αν ενδεχομένως οι εντολές της ηγεσίας της Αστυνομίας, από την προϊσταμένη Κυβέρνηση, είναι να μην δίνει δικαίωμα, να μην αντιδρά, να απορροφάει παθητικά την ανομία και να μην απαντά ως έπρεπε, τότε θα μένει αδρανής».

«Η αστυνομία πρέπει να αφεθεί ελεύθερη να κάνει τη δουλειά της»

«Η αστυνομία πρέπει να αφεθεί ελεύθερη να κάνει τη δουλειά της, η σύλληψη δεν γίνεται με ανθοδέσμη, αλλά με τις δυνατότητες που σου δίνει ο νόμος και εφόσον υπάρχει και πολιτική κάλυψη, τότε θα κάνει αυτό που πρέπει ως το σώμα του νόμου και της τάξης, για την εμπέδωση της ασφάλειας των πολιτών, διαφορετικά θα μείνει αδρανής», συνέχισε.

Για δηλώσεις Πολάκη

Αναφερόμενος στις δηλώσεις Πολάκη και τις πληροφορίες περί διεθνοποίησης του θέματος από πλευράς ΝΔ, ο κ. Παναγιωτόπουλος είπε ότι ο ίδιος έχει εισηγηθεί στον κ. Μητσοτάκη την ανάδειξη του θέματος, καθώς διακινδυνεύεται – όπως είπε – το κράτος δικαίου και η διάκριση των εξουσιών «Δεν πρέπει πλέον να παριστάνουμε ότι δεν τρέχει τίποτα. Όταν μιλάει για φυλακίσεις πολιτικών αντιπάλων, μπερδεύει τη διάκριση των εξουσιών, παριστάνει τον Εισαγγελέα και προαναγγέλλει διώξεις, είναι απαράδεκτη λογική. Είναι λοιπόν υποχρέωση μας να αναδείξουμε τις στρεβλώσεις και θα πρέπει η ΝΔ να προσφύγει στον αρμόδιο επίτροπο που ασχολείται με το κράτος δικαίου στην ΕΕ».

Σε ερώτηση πάντως σχετικά και με ακραίες δηλώσεις του Αδωνι Γεωργιάδη ο οποίος είχε πει ότι «τα είχε πάρει ο Τσίπρας και θα τον φτάσω μέχρι και φυλακή», ο τομεάρχης δικαιοσύνης της ΝΔ, απάντησε ότι «πολλές φορές ο Αδωνις οδηγείται στην υπερβολή, αλλά δεν θα ακούγατε ποτέ από εκείνον, ότι για να κερδίσουμε τις εκλογές, πρέπει να βάλουμε τους πολιτικούς μας αντιπάλους στη φυλακή. Κανείς πρέπει να είναι φειδωλός όταν αναφέρεται σε ζητήματα δικαιοσύνης. Ολη αυτή η αντιδικία και η κριτική, από κυβερνητικά στελέχη, που εμείς την αντιλαμβανόμαστε ως παρέμβαση στη δικαιοσύνη, και η οποία γίνεται με όρους κοκορομαχίας, αποπροσανατολίζει από το κρίσιμο ζήτημα της μεταρρύθμισης στη Δικαιοσύνη».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα