back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ένας χρόνος από τη δολοφονία της Daphne Caruana Galizia στη Μάλτα

Διαβάστε επίσης

«Ένας χρόνος συμπληρώθηκε από τη δολοφονία της δημοσιογράφου Daphne Caruana Galizia στη Μάλτα, η οποία είχε αποκαλύψει ισχυρά κυκλώματα διαφθοράς.

Στις 16 Οκτωβρίου 2018, η Ευρωπαϊκή και η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων, τιμώντας τη μνήμη της συναδέλφου, οργάνωσε σιωπηρή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12 το μεσημέρι στις Βρυξέλλες.

Με αφορμή τη θλιβερή επέτειο, η Ευρωπαία Επίτροπος για θέματα Δικαιοσύνης, Εμπορίου και Ισότητας των Φύλων, Bέρα Γιούροβα, εξέφρασε, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα “Guardian”, την οργή της για το μη εντοπισμό και την τιμωρία των δραστών. «Γνωρίζουμε όλοι την αξία του δημοσιογραφικού λειτουργήματος. Εάν οι δημοσιογράφοι φιμωθούν, όλοι μας θα βρεθούμε στην κόλαση» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι η συνάδελφος είχε αναδείξει σειρά υποθέσεων διαφθοράς μέσω των Panama Papers και σήμερα στη μνήμη της λειτουργεί η ομάδα «The Daphne Project», μία συνεργασία 18 δημοσιογραφικών οργανισμών από 15 χώρες, που συνεχίζουν το ερευνητικό της ρεπορτάζ.

Στα θέματα, εξάλλου, της ελευθεροτυπίας και των διώξεων των δημοσιογράφων, τόσο στις εμπόλεμες ζώνες όσο και σε καιρό ειρήνης θα εστιάσει -μεταξύ άλλων- το διεθνές συνέδριο που θα διεξαχθεί στην Αθήνα (4-6 Νοεμβρίου), υπό την αιγίδα του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΑ και της ΕΣΠΗΤ, με τη συμμετοχή των δημοσιογραφικών ενώσεων-μελών της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων της Μεσογείου και του Εύξεινου Πόντου και για πρώτη φορά των δημοσιογραφικών Ενώσεων από τις αραβικές χώρες».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα