back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Μεταναστευτικό και εσωτερική ασφάλεια στη σημερινή ατζέντα των 28

Διαβάστε επίσης

Στο μεταναστευτικό και την εσωτερική ασφάλεια, θα επικεντρωθεί η σημερινή σύνοδος κορυφής. Οι ηγέτες της ΕΕ αναμένεται να επικεντρωθούν ιδίως στη συνεργασία με τις χώρες καταγωγής και διέλευσης, στην καταπολέμηση των δικτύων διακίνησης ανθρώπων και στις πρόσφατες προτάσεις της Επιτροπής σχετικά με την επιστροφή, τον Οργανισμό για το Άσυλο και την Ευρωπαϊκή Συνοριοφυλακή και Ακτοφυλακή.

Στους ηγέτες της ΕΕ θα παρουσιαστεί έκθεση για την πρόοδο. Ωστόσο, και ο Αυστριακός Καγκελάριος αναμένεται να υποβάλλει έκθεση σχετικά με τη μεταρρύθμιση του κοινού ευρωπαϊκού συστήματος ασύλου και τις προοπτικές προόδου στα διάφορα στοιχεία του, τη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Συμβουλίου Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων στις 11-12 Οκτωβρίου

Τα συμπεράσματα θα λάβουν επίσης υπόψη τη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε ήδη κατά την άτυπη σύνοδο των ηγετών στο Σάλτσμπουργκ στις 20 Σεπτεμβρίου.

Για την εσωτερική ασφάλεια οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων θα αποτιμήσουν την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στην αναβάθμιση της αστυνομικής και δικαστικής συνεργασίας, στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας, στην ενίσχυση της ασφάλειας των συνόρων και στην ανάπτυξη ανθεκτικότητας στον κυβερνοχώρο

Θα ακολουθήσει η σύνοδος κορυφής της ευρωζώνης σε διευρυμένη σύνθεση.

Σύνοδος κορυφής της ευρωζώνης

Οι ηγέτες της ΕΕ θα συναντηθούν στο πλαίσιο της συνόδου κορυφής της ευρωζώνης σε διευρυμένη σύνθεση των 27 κρατών μελών της ΕΕ. Θα συζητήσουν για την πρόοδο των διαπραγματεύσεων όσον αφορά την εμβάθυνση της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης (ΟΝΕ) εν όψει της συνόδου κορυφής της ευρωζώνης του Δεκεμβρίου.

Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα