back to top
15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ο πρωθυπουργός δεν δίνει στη δημοσιότητα την επιστολή παραίτησης του Νίκου Κοτζιά

Διαβάστε επίσης

Την πρόθεσή του να μην δώσει στη δημοσιότητα την εννιασέλιδη επιστολή παραίτησης του Νίκου Κοτζιά γνωστοποίησε από τις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Τόνισε ότι μόλις χθες ενημερώθηκε για την ύπαρξή της επιστολής η οποία, όπως είπε, φέρει την ένδειξη αυστηρά προσωπικό. «Δεν συνηθίζω ποτέ να δημοσιοποιώ επιστολές που απευθύνονται σε εμένα ως αυστηρά προσωπικές και δεν πρόκειται να το κάνω ούτε τώρα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας, σημειώνοντας ότι αύριο θα έχει κατ’ιδίαν συνάντηση με τον κ. Κοτζιά.

Το θέμα για εμένα έχει λήξει, επισήμανε ενώ έπλεξε το εγκώμιο του πρώην υπ. Εξωτερικών λέγοντας ότι ήταν ένα ανοιχτό βιβλίο στα θέματα εξωτερικής πολιτικής.

Επιπλέον, απέστειλε σαφές μήνυμα προς τον Πάνο Καμμένο λέγοντας ότι σε συμμαχικές κυβερνήσεις υπάρχουν διαφορετικές απόψεις, άλλο όμως, διευκρίνισε, η διαφορετική γραμμή και άλλο η εθνική γραμμή που διατυπώνεται διεθνώς απο τα αρμόδια πρόσωπα. “Θέλω να είμαι ξεκαθαρος, πρόσθεσε: από εδώ και στο εξής όποιος εκπροσωπεί τη χώρα στο εξωτερικό θα βρίσκεται εκεί με το καπέλο της εθνικής γραμμής. Στο εσωτερικό ο διάλογος είναι ελεύθερος” Ερωτηθείς σχετικά με τις πληροφορίες ότι θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης και για το ενδεχόμενο εκλογών ακόμη και τον Ιανουάριο απάντησε πως δημοσιεύματα για εκλογές εντός διμήνου υπάρχουν εδώ και δυόμιση χρόνια, και συμβούλευσε όσους τα τροφοδοτούν να παίξουν λόττο.

Η ορκομωσία
Αύριο στις 10.30 το πρωί η ορκομωσία του πρωθυπουργού ενώπιον του προέδρου της ΔΗμοκρατίας . Θα ορκιστεί με πολιτικό όρκο και ως υπεξ, σύμφωνα με ανακοίνωση της προεδρίας.

ΝΔ: Κάτι φοβάται ο Αλ. Τσίπρας

«Όταν ο υπουργός Εξωτερικών προκαλεί τον πρωθυπουργό να δημοσιοποιήσει την επιστολή παραίτησής του και εκείνος το αρνείται, τότε σημαίνει ότι o πρωθυπουργός κάτι φοβάται», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ και προσθέτει: «Η αλήθεια όμως αργά ή γρήγορα θα μαθευτεί. Διότι υποθέτουμε πώς ο κ. Κοτζιάς δεν θα διστάσει πλέον να δημοσιοποιήσει εκείνος όσα ο κ. Τσίπρας θέλει να κρύψει από τους πολίτες».

Ποτάμι: «Ύστερα από 1.361 ημέρες ο πρωθυπουργός της χώρας αποφάσισε να βάλει τα πράγματα στη θέση τους»

«Ύστερα από 1.361 ημέρες ο πρωθυπουργός της χώρας αποφάσισε να βάλει τα πράγματα στη θέση τους», αναφέρει ανακοίνωσή του το Ποτάμι σημειώνοντας πως ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ανέφερε σήμερα από τις Βρυξέλλες κατά τη διάρκεια της συνέντευξη Τύπου «από εδώ και στο εξής όποιος εκπροσωπεί τη χώρα στο εξωτερικό θα βρίσκεται εκεί με το καπέλο της εθνικής γραμμής».

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα