back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Χιλιάδες διαδηλωτές στο Λονδίνο κατά του Brexit

Διαβάστε επίσης

Με αίτημα τη διεξαγωγή ενός νέου δημοψηφίσματος, δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο Λονδίνο στη μεγαλύτερη έως σήμερα διαδήλωση κατά του Brexit. Δημοσκοπήσεις καταγράφουν αναστροφή του κλίματος κατά του Brexit.

Οι οργανωτές εκτιμούν πως περισσότεροι από 100.000 πολίτες συμμετέχουν στη διαδήλωση, επικεφαλής της οποίας είναι νεαρά άτομα, αυτοί δηλαδή που θα πληγούν περισσότερο από μια άναρχη έξοδος της χώρας έπειτα από 45 χρόνια συμμετοχής στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τελευταία δημοσκόπηση δείχνει αναστροφή των τάσεων με το 54% των ερωτηθέντων να επιθυμούν την παραμονή της Βρετανίας στην Τελωνιακή Ένωση και την Ενιαία Αγορά.

Την ίδια στιγμή η Τερέζα Μέι δέχεται ομαδικά πυρά από τους σκληρούς brexiteers, που δεν ξεπερνούν σε αριθμό τους 40, ενώ ακόμη λιγότεροι θα ψήφιζαν την ανατροπή της. Το γιατί υποκύπτει, όχι μόνο αυτή αλλά και οι προκάτοχοί της, σε μια μειοψηφία είναι το μεγάλο ερώτημα που απασχολεί, εδώ και χρόνια τους πολιτικούς αναλυτές.

Σε δύσκολη θέση η Τερέζα Μέι

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός έχει απορρίψει τη διεξαγωγή επαναληπτικού δημοψηφίσματος. Η σημερινή διαδήλωση ωστόσο τη σύννομη γνώμη των ψηφοφόρων για την τελική συμφωνία.

Η Μέι βρίσκεται σε οδυνηρή θέση και αυτό εξαιτίας της διένεξης για το μετά-Brexit συνοριακό καθεστώς στην Ιρλανδία. Κανείς δεν είχε φανταστεί ότι το θέμα θα λάβει τέτοιες διαστάσεις.

Αντίστοιχα, κανείς δεν μπορεί να προβλέψει αυτή τη συγκεκριμένη στιγμή πως θα εξελιχθούν οι συνομιλίες.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα