back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

«Σχολεία Ανοιχτά στην προστασία του Κλίματος και στην Εξοικονόμηση της Ενέργειας, Αθήνα – Βερολίνο»

Διαβάστε επίσης

Το Σάββατο 20 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί η πρώτη ανοιχτή εκδήλωση του προγράμματος “Σχολεία Ανοιχτά στην προστασία του Κλίματος και στην Εξοικονόμηση της Ενέργειας, Αθήνα – Βερολίνο” στον Εκθεσιακό Χώρο στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων (Πειραιώς 170) από τις 11.00 έως τις 14.00.  

Στην διάρκεια της εκδήλωσης, δεν θα ακούσουμε μόνο για το πρόγραμμα και τα θέματα προστασίας του κλίματος και εξοικονόμησης ενέργειας, αλλά και θα μάθουμε μέσα από το παιχνίδι. Θα δούμε τις εκπαιδευτικές βαλίτσες που θα χρησιμοποιηθούν για την έρευνα για την κατανάλωση ενέργειας μέσα στα σχολείο. Θα συμμετέχουμε σε διαδραστικά παιχνίδια και εφαρμογές που έχουν αναπτύξει Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, σχολεία, περιβαλλοντικές οργανώσεις και άλλοι φορείς. Τώρα, όλοι μαζί (εκπαιδευτικοί και μαθητές, αλλά αν ενδιαφέρεστε και εσείς οι γονείς), θα γίνουμε ερευνητές, θα μάθουμε, θα δράσουμε, θα προτείνουμε για το κλίμα και την εξοικονόμηση ενέργειας.  

Το πρόγραμμα υλοποιείται από τον Δήμο Αθηναίων, τον “Άνεμο Ανανέωσης”, τη Γερμανική Πρωτοβουλία Πολιτών “Σεβασμός στην Ελλάδα” και το γερμανικό “Ανεξάρτητο Ινστιτούτο Περιβαλλοντικών Θεμάτων” ενώ υποστηρίζεται από το European Climate Initiative που αποτελεί χρηματοδοτικό εργαλείο του Υπουργείου Περιβάλλοντος της Γερμανίας για θέματα κλίματος, ενώ τελεί υπό την Αιγίδα του Ελληνικού Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.  

Τη Διοργάνωση και Προβολή της εκδήλωσης έχει ο Αθήνα 9.84.  

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης

[su_document url=”https://www.athina984.gr/wp-content/uploads/2018/10/Πρόγραμμα-εκδήλωσης-20.10.docx”]

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα