back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Ανένδοτος Κοτζιάς από την Κρήτη με αιχμές κατά του εθνικολαϊκισμού

Διαβάστε επίσης

Την ώρα που ολόκληρο το περιεχόμενο της επιστολής παραίτησης του Νίκου Κοτζιά προς τον πρωθυπουργό Α. Τσίπρα κρατιέται ως επτασφράγιστο μυστικό στα συρτάρια του Μεγάρου Μαξίμου ο μέχρι πρότινος επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας ξεκινά ηγετικού τύπου εμφανίσεις σε όλη την επικράτεια, αρχής γενομένης από το Ηράκλειο της Κρήτης.

«Με μια βαρυσήμαντη ομιλία από την προοδευτική Κρήτη, ο Πρόεδρος του ΠΡΑΤΤΩ, Νίκος Κοτζιάς, ξεκινά την προγραμματισμένη περιοδεία του, για μια δημοκρατική, προοδευτική και πατριωτική Ελλάδα σε έναν κόσμο που αλλάζει» αναφέρεται χαρακτηριστικά στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο τύπου της Κίνησης Πράττω προκειμένου να προαναγγείλει την ομιλία του που θα πραγματοποιηθεί απόψε το  βράδυ στην αίθουσα του Εμπορικού Επιμελητηρίου της πόλης.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, παρά τις δημόσιες φιλοφρονήσεις που αντάλλαξε με τον πρωθυπουργό Α. Τσίπρα το περασμένο Σάββατο , παραδίδοντας του τα σκήπτρα ης ελληνικής διπλωματίας, εν τούτοις αυτό δεν σημαίνει πως το θέμα για τον ίδιο θεωρείται «λήξαν».

Αντιθέτως δεν πρόκειται να σιωπήσει για χάρη της εσωτερικής ηρεμίας σε ότι αφορά την περίπτωση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Π. Καμμένου εναντίον του οποίου και των θέσεων που πρεσβεύει ξεκινά έναν ιδιότυπο ανένδοτο μέχρι την τελική ρεβάνς, φροντίζοντας ταυτόχρονα να εκθέτει τόσο το Μέγαρο Μαξίμου όσο και πολλούς συναδέλφους του υπουργούς οι οποίοι την κρίσιμη στιγμή δεν πήραν το δικό του μέρος. Άλλωστε, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, στην επιστολή του προς τον Α. Τσίπρα, υπάρχει και ένα κομμάτι που αποδοκιμάζει ευθέως τη στάση του Α. Τσίπρα και της πλειονότητας των υπουργών της αριστεράς που ως μήνυμα συνοψίζεται στην εξής φράση: «Την κρίσιμη στιγμή επιλέξατε να ταυτιστείτε με τον εθνικολαϊκισμό του κυρίου Καμμένου».

Γιώργος Κατσίγιαννης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα