back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Σία Αναγνωστοπούλου για Μακεδονικό: «Τα μέτωπα δεν γίνονται με λόγια»

Διαβάστε επίσης

Για κλείσιμο του ματιού στην ακροδεξιά με αφορμή το Μακεδονικό, κατηγόρησε στελέχη των ΑΝΕΛ, της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, και πρώην αναπληρώτρια Υπουργός Παιδείας, Σία Αναγνωστοπούλου, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και την «Στάση των 2» με τον Άρη Τόλιο.

«Η άποψη του Καμμένου στο Μακεδονικό είναι εθνικιστική, αλλά έχει στοχοποιηθεί. Να δούμε όμως και τα άλλα κόμματα που ήταν υπέρ της διπλής ονομασίας, όπως η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ. Για να δούμε πώς ανέβηκε ο εθνικισμός, να μιλήσουμε για όλα τα κόμματα και τί έχουν κάνει. Το κλείσιμο του ματιού στην ακροδεξιά, δεν γίνεται μόνο από κάποιους από τους ΑΝΕΛ. Τέτοια ρητορική τη βλέπω και σε ΝΔ και Κίνημα Αλλαγής», είπε χαρακτηριστικά η κυρία Αναγνωστοπούλου.

Σε ερώτηση σχετικά για τη δήλωση Κοτζιά για μέτωπο κατά του εθνολαϊκισμού και διαζύγιο με τους ΑΝΕΛ, η κυρία Αναγνωστοπούλου είπε: «Ο κύριος Κοτζιάς ήταν στην Κυβέρνηση, έχει δικαίωμα να λέει αυτό που πιστεύει. Δεν θα το σχολιάσω. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μέτωπο κατά του εθνολαϊκισμού και ο κύριος Κοτζιάς ξέρει ότι το Μακεδονικό το έχει σηκώσει όλη η Κοινοβουλευτική Ομάδα και η Κυβέρνηση που ήταν με το μέρος του στη συμφωνία των Πρεσπών. Τα μέτωπα όμως δεν γίνονται με λόγια, γίνονται στην πράξη. Θα δημιουργηθεί και θα φανεί στη Βουλή όταν έρθει η Συμφωνία των Πρεσπών. Εκεί θα αναλάβουν όλοι την ευθύνη τους, και θα φανούν όσα πρέπει».

Αναφερόμενη τέλος, στο θέμα της εγκληματικής δράσης και στη διακίνηση ναρκωτικών στα Πανεπιστήμια, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως όταν υπάρχει κακουργηματική πράξη είναι θέμα της αστυνομίας να κάνει τη δουλειά της. Από τη στιγμή που θα το ζητήσουν οι πρυτανικές αρχές, εκεί θα πρέπει να παρέμβει. Έχουμε πει ότι όταν υπάρχει παρανομία και έγκλημα, εκεί η Πολιτεία πρέπει να κάνει τη δουλειά της.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα