back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αντιπαράθεση στη Βουλή στη σκιά των καταγγελιών Κοτζιά – Ράικου

Διαβάστε επίσης

Αιχμές κατά της πρώην εισαγγελέως διαφθοράς Ελένης Ράικου άφησε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος σχετικά με όσα καταγγέλλουν κύκλοι της δικαστικής λειτουργού για παρεμβάσεις που δέχθηκε από πολιτικό πρόσωπο με ισχύ, ο οποίος με ύφος «νταβατζή» της υπέδειξε πώς πρέπει να διεκπεραιώνει το έργο της.

«Όταν διευκρινιστούν ποιοι είναι αυτοί οι κύκλοι που με αγοραία γλώσσα εκπροσωπούν την εν λόγω κυρία, τότε θα δοθούν οι απαντήσεις αλλά, και θα τεθούν ενδιαφέροντα ερωτήματα», είπε ο κ. Παπαγγελόπουλος, που προκλήθηκε να απαντήσει στην ερώτηση του βουλευτή του Ποταμιού Γιώργου Αμυρά σε ποιους πολιτικούς αναφέρεται η κ. Ράικου.

Ειδικό Δικαστήριο

Στην δε αναφορά του Θεόδωρου Παπαθεοδώρου ότι, οι καταγγελίες συνεπάγονται ειδικό δικαστήριο, ο κ. Παπαγγελόπουλος απάντησε «ότι ίσως άλλα δικαστήρια να χρειαστούν για όσα λέγονται και γράφονται χωρίς αιδώ».

Παράλληλα, από το βήμα της Βουλής, ο αναπληρωτής υπουργός απαντώντας στην κατηγορία γιατί οι υπουργοί δεν αντέδρασαν στο τελευταίο υπουργικό συμβούλιο όταν ο Πάνος Καμμένος – σύμφωνα με όσα κατήγγειλε χθες ο Νίκος Κοτζιάς – τους κατηγόρησε ότι χρηματίζονται από τον επιχειρηματία Σόρος, ο κ. Παπαγγελόπουλος είπε ότι δεν στέκει λογικά ένα τέτοιο επιχείρημα, διότι η κυβέρνηση κάνει αυτό που πιστεύει στο στο θέμα της ονομασίας της FYROM, με θάρρος και δεν έχει κανένα λόγο να αμειφθεί, αφού κάνει το καθήκον της.

«Η Δικαιοσύνη δεν χρειάζεται νουθεσίες, έχει μπερδέψει τη δημοκρατία με τη Μπανανία», τόνισε στην εισήγηση του ο βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Καραγκούνης και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι θα μείνει στην ιστορία ως η κυβέρνηση με τις περισσότερες και πιο ωμές παρεμβάσεις.

«Όταν αποκαλυφθεί ποιος παράγοντας πολιτικός απειλούσε τους δικαστές, αυτό θα συμπαρασύρει όλη την κυβέρνηση» είπε από την πλευρά του ο εισηγητής της ΔΗΣΥ Θεόδωρος Παπαθεοδώρου και τόνισε ότι όσα λέγονται από την κ. Ράικου χρειάζονται απαντήσεις και δεν έχουν προηγούμενο σε άλλη χώρα.

Προφυλάκιση Γ. Παπαντωνίου

Ψηφίστηκε  στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του νομοσχεδίου για τις αλλαγές στο πόθεν έσχες. Νωρίτερα, έγιναν αναφορές στην προφυλάκιση του Γιάννου Παπαντωνίου.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου σημείωσε ότι η ΔΗΣΥ στη συζήτηση για την σύσταση προανακριτικής επιτροπής που αφορούσε τον πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας Γιάννο Παπαντωνίου είχε καταγγείλει προσπάθεια ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής και σημείωσε με νόημα ότι το τέως πολιτικό πρόσωπο που προφυλακίστηκε είναι ιστορικό στέλεχος του πρώην ΠΑΣΟΚ της τέως Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του νυν Κινήματος Αλλαγής.

«Όταν αναφέρεστε σε παλιό διεφθαρμένο πολιτικό προσωπικό να κοιτάξετε και στην δική σας κυβέρνηση» είχε επισημάνει νωρίτερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

«Η δικαιοσύνη ξέρει να βάζει στη θέση της όσους διασπάθισαν δημόσιο χρήμα» υποστήριξε ο εισηγητής της ΝΔ, Κώστας Καραγκούνης, ενώ ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Θεοφύλακτος είπε ότι η δικαιοσύνη είναι τυφλή και δεν υπολόγισε ότι ήταν ένα πρώην υπουργός, υποστηρίζοντας ότι δεν είναι δόγμα Πολάκη η προφυλάκιση του κ. Παπαντωνίου.

«Η ανεξαρτησία της δικαιοσύνης είναι να προχωρά ανεμπόδιστα το έργο της, ΔΗΣΥ έχει τοποθετηθεί από την πρώτης στιγμή, πρόκειται για ένα στέλεχος που εδώ και μια δεκαετία δεν έχει καμία σχέση με το χώρο μας» είπε ο κ. Παπαθεοδώρου.

«Χρειάστηκε να περάσουν 15 χρόνια για την προφυλάκιση ενός πρώην υπουργού, κάτι καλό θα ξημερώσει σε αυτή την χώρα» είπε ο εισηγητής των ΑΝΕΛ, Θανάσης Παπαχριστόπουλος. «Ποιο είναι το σχόλιο κ. Σημίτη; Γιατί σιωπά; Το μισό υπουργικό του συμβούλιο τα άρπαζε», είπε ο εισηγητής της Ένωσης Κεντρώων, Γιάννης Σαρίδης.

Στέλλα Παπαμιχαήλ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα