back to top
17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Συγγνώμη στην Ελλάδα θα ζητήσει ο Ματαρέλα για τον πόλεμο του ’40

Διαβάστε επίσης

Παρουσία μελών της κυβέρνησης, αρχηγών κομμάτων και τοπικών αρχών, πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Θεσσαλονίκη η μαθητική παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου.

Οι εορτασμοί θα κορυφωθούν αύριο με τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση, την οποία θα παρακολουθήσει και ο Πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα, προσκεκλημένος του έλληνα ομολόγου του Προκόπη Παυλόπουλου. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Ιταλός πρόεδρος θα ζητήσει επισήμως συγνώμη για λογαριασμό της χώρας του για τα δεινά που προκάλεσε ο πόλεμος και τα όαα επακολούθησαν στον Ελληνικό Λαό.

Θα είναι η πρώτη φορά που από πλευράς Ρώμης θα γίνει κάτι τέτοιο, και μάλιστα στο ανώτατο επίπεδο, ενώ δεν υπολείπεται συμβολισμών και η παρουσία στη στρατιωτική παρέλαση του ίδιου του προέδρου της Δημοκρατίας της Ιταλίας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα τα Συμμαχικά Κοιμητήρια του Ζέιτενλικ στη Θεσσαλονίκη, δήλωσε ότι «οι ηρωικοί νεκροί των συμμαχικών δυνάμεων της Αντάντ πολέμησαν στο Μακεδονικό Μέτωπο και με τον τρόπο τους υπερασπίστηκαν την αδιαμφισβήτητη ελληνικότητα της Μακεδονίας μας», σημειώνοντας ότι «με τον ίδιο τρόπο η θυσία τους, μας θυμίζει και το δικό μας χρέος προς αυτή την κατεύθυνση αυτές τις κρίσιμες ώρες για τον τόπο και τον λαό μας».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα