back to top
15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ξεπεράσαμε τις παρεξηγήσεις του παρελθόντος με τη Ρωσία

Διαβάστε επίσης

Του απεσταλμένου μας στη Μόσχα, Χρήστου Καπούτση

Σημαντική χαρακτήρισε τη συνάντηση που είχε ο ΥΠΕΘΑ Π. Καμμένος με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργει Σόιγκου, στο Γενικό Επιτελείο των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων στη Μόσχα. «Εξηγήσαμε τις επιλογές της Ελληνικής Κυβέρνησης και διασκεδάσαμε τις παρεξηγήσεις του πρόσφατου παρελθόντος», είπε ο ΥΠΕΘΑ Π. Καμμένος, μετά την ολοκλήρωση των συνομιλιών των δυο αντιπροσωπειών, εννοώντας προφανώς την απέλαση των ρώσων διπλωματών, τους οποίους η Ελληνική Κυβέρνηση κατηγόρησε ότι ενίσχυσαν με διαφόρους τρόπους τις διαδηλώσεις κατά της συμφωνίας των Πρεσπών σε διάφορες πόλεις της Βορείου Ελλάδας, αλλά και τις δηλώσεις που έκανε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στις ΗΠΑ.

Ο Υπουργός Άμυνας της Ρωσίας Σεργκέι Σοιγκού, εξέφρασε την ανησυχία του, για την παρουσία των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων στην Ελλάδα και γενικά, για την ενίσχυση της παρουσίας των αμερικανικών ενόπλων Δυνάμεων και του ΝΑΤΟ κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία. Και επεσήμανε τους κινδύνους για την Ειρήνη από την επεκτατική πολιτική των αμερικανών.

Είπε , ο Σ. Σοιγκού, ότι η Ρωσία είναι αντίθετη στην επέκταση του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια. Οι δύο Υπουργοί Άμυνας συζήτησαν για την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και συμφώνησαν ότι είναι εξαιρετικά κρίσιμη. Οι δύο χώρες, Ελλάδα και Ρωσία, θα συνεχίσουν να συνεργάζονται στον αμυντικο-βιομηχανικό τομέα με την υποστήριξη των ρωσικών οπλικών συστημάτων που κατέχει η Ελλάδα. Ο ΥΠΕΘΑ Π. Καμμένος, υποστήριξε ότι η Ελλάδα, επιδιώκει να έχει σχέσεις Στρατηγικής συνεργασίας με τη Ρωσία, αλλά με τους περιορισμούς που υπάρχουν επειδή η χώρα μας είναι μέλος του ΝΑΤΟ. Η απάντηση του Ρώσου Υπουργού Άμυνας ήταν ότι θεωρεί την χώρα σημαντικό παράγοντα της σταθερότητας σε μια περιοχή , που απειλείται από την δράση τρομοκρατικών και άλλων παράνομων οργανώσεων. Ο ΥΠΕΘΑ Π. Καμμένος, υποστήριξε ότι η Ελλάδα επιδιώκει την αναθέρμανση των ελληνορωσικών σχέσεων και η συνάντηση με τον ρώσο ομόλογό του, ήταν σε αυτή την κατεύθυνση, αλλά και για να προετοιμάσει την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Α. Τσίπρα στην Μόσχα, με πιθανότερη ημερομηνία της επίσκεψης την 7η Δεκεμβρίου, που ίσως αποτελέσει και την αφετηρία, για μια πιο ουσιαστική ελληνορωσική συνεργασία.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα