back to top
13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

πΓΔΜ: Εντός της εβδομάδας στη Βουλή τα σχέδια τροποποήσης του Συντάγματος

Διαβάστε επίσης

Ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ προτίθεται να καταθέσει στη Βουλή, εντός της εβδομάδας, τα σχέδια των τροπολογιών του Συντάγματος. Η απόφαση κατέστη γνωστή χθές μετρά την συνάντηση του κ.Ζάεφ με τους οκτώ βουλευτές της αντιπολίτευσης, οι οποίοι υπερψήφισαν την πρόταση της κυβέρνησης.

Η ψηφοφορία που έγινε στην Βουλή της πΓΜΔ στις 19 Οκτωβρίου έδωσε την αναγκαία κοινοβουλευτική πλειοψηφία των δύο τρίτων για να αρχίσει η διαδικασία τροποποίησης του Συντάγματος, στη βάση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Ο Ζόραν Ζάεφ ανέφερε επίσης ότι στα σχέδια των τροπολογιών θα συμπεριληφθούν κάποιες προτάσεις των οκτώ αυτών βουλευτών και εξέφρασε την εκτίμηση ότι η διαδικασία θα υποστηριχθεί  και από άλλους βουλευτές του VMRO-DPMNE στα επόμενα στάδια για την τροποποίηση του Συντάγματος.

Υπενθυμίζεται ότι επτά από τους οκτώ βουλευτές ανήκαν στο VMRO-DPMNE, το οποίο τους διέγραψε αμέσως μετά την ψηφοφορία της 19ης Οκτωβρίου, ενώ μία ακόμη βουλευτής ανήκε σε ένα μικρό κόμμα, το οποίο συνεργάζεται με το VMRO-DPMNE.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα