back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Συνταγματική αναθεώρηση και Novartis

Διαβάστε επίσης

Την σύνδεση της διαδικασίας της συνταγματικής αναθεώρησης με αιχμή την ριζική τροποποίηση του άρθρου περί ευθύνης υπουργών με τις δικαστικές εξελίξεις σε σειρά υποθέσεων διαφθοράς, όπως αυτή της Novartis, επιχειρεί τεχνηέντως το Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να επαναφέρει στο -προεκλογικό – προσκήνιο διλήμματα ηθικοπλαστικού περιεχόμενου. Δηλαδή από την μια το παλαιό καθεστώς της διαφθοράς και της ρεμούλας και από την άλλη η «αριστερά της κάθαρσης» και της «δικαιοσύνης».

Ήδη πριν ακόμη έρθει στην Βουλή η επίσημη πρόταση της κυβέρνησης για την συνταγματική αναθεώρηση το συγκεκριμένο πολιτικό αφήγημα άρχισε να προβάλλεται με επιθετικό τρόπο στις ανακοινώσεις του πρωθυπουργικού γραφείου με αιχμές εναντίον της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη που περιστρέφονται γύρω από την πτυχή της διαφάνειας και της κοινωνικής λογοδοσίας των πολιτικών.

«Η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης δε θέλουν τη Συνταγματική Αναθεώρηση γιατί φοβούνται την αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών. Ο λαός τους κρίνει και για κακή τους τύχη, τους έχει πάρει χαμπάρι» ανέφερε χαρακτηριστικά μια από τις χθεσινές ανακοινώσεις του πρωθυπουργικού γραφείου.

Στο πρωθυπουργικό επιτελείο εκτιμούν πως εάν στρέψουν την προσοχή της κοινής γνώμης στην κατεύθυνση ότι η Ν.Δ «επιλέγει» τη θεσμική συγκάλυψη του αμαρτωλού παρελθόντος του παλαιού πολιτικού συστήματος τότε θα έχουν το τέλειο άλλοθι για να δικαιολογήσουν και να μην χρεωθούν το διαφαινόμενο «ναυάγιο» της συνταγματικής αναθεώρησης…

Γιώργος Κατσίγιαννης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα