back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Από το Μαρακές έως την Πάρο η στιγμή δεν χάνεται

Διαβάστε επίσης

Η πρώτη ατομική έκθεση φωτογραφίας του δημοσιογράφου Νίκου Μεγγρέλη. 

«Απ’ όλα τα μέσα έκφρασης η φωτογραφία είναι το μόνο που ακινητοποεί μια συγκεκριμένη στιγμή στο χρόνο». Ο αγαπημένος φωτογράφος του Νίκου Μεγγρέλη, Henri Cartier Bresson, δίνει την έμπνευση για τον τίτλο της πρώτης του ατομικής έκθεσης. «Η στιγμή που περνάει και δε χάνεται…»

Το ανήσυχο πνεύμα του Νίκου Μεγγρέλη δεν αρκείται στην δημοσιογραφία και την δημιουργία ντοκιμαντέρ. Βρίσκει έδαφος και στην φωτογραφία, που μετατράπηκε τελικά σε προσωπικό του πάθος.

Από το Μαρακές έως την Πάρο

Ο ίδιος μιλώντας  για την απόπειρά του να εκθέσει για πρώτη φορά τις φωτογραφίες του, λέει: «Aιχμαλωτίζοντας τη στιγμή μπορείς να εκτιμήσεις την αξία της. Πρώτα από όλα την αξία της ίδιας της ζωής. Ότι είσαι ζωντανός, με δύο χέρια, δυο πόδια και ένα μυαλό να λειτουργεί. Και ταυτόχρονα εκτιμάς αυτό που βλέπεις. “Βλέπεις” τις λεπτομέρειές του, το ψηλαφίζεις, το αφουγκράζεσαι. Είτε αυτό είναι ένα τοπίο, είτε ένα πορτρέτο, είτε ένα στιγμιότυπο. Η αξία της φωτογραφίας δεν κρίνεται μόνο από τη στιγμή του κλικ αλλά και σε βάθος χρόνου…»

Η έκθεση «Η στιγμή που περνάει και δε χάνεται…» περιλαμβάνει φωτογραφίες τραβηγμένες σε πολλά μέρη του κόσμου, από την Βαγδάτη μέχρι το Μαρακές και από την Βιέννη μέχρι την αγαπημένη του Πάρο. Με πορτρέτα ανθρώπων, φωτογραφίες δρόμου και τοπίων σχηματίζεται ένα νοερό ταξίδι στα συναισθήματα της έντασης, της μοναχικότητας και της ηρεμίας που μπορεί να σου χαρίσει η φύση. 

Επιμέλεια: Δώρα Λαβαζού 

Πληροφορίες

Η στιγμή που περνάει και δε… χάνεται 

‘Εκθεση φωτογραφίας του Νίκου Μεγγρέλη 

Διάρκεια: 2-10 Νοεμβρίου 

iFocus Gallery 

Ακαδημίας 57 & Ιπποκράτους 13 (εντός στοάς ‘Οπερας) 

Είσοδος ελεύθερη 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα