back to top
13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Η Σεγκολέν Ρουαγιάλ μιλάει για όλα

Διαβάστε επίσης

Η μεγάλη κυρία των Γάλλων Σοσιαλιστών Σεγκολέν Ρουαγιάλ, κυκλοφόρησε ένα βιβλίο με τίτλο “Όσα μπορώ επιτέλους να σας πω” και μιλάει για όλους και για όλα.

Στις σελίδες του βιβλίου της μιλάει για τον σεξισμό στην πολιτική, τον πρώην σύντροφό της Φρανσουά Ολάντ, τον Εμανουέλ Μακρόν, το σοσιαλιστικό κόμμα αλλά και τις εμπειρίες που απέκτησε όλα τα χρόνια που βρέθηκε στην πρώτη γραμμή της πολιτικής σκηνής της Γαλλίας.

Η προδοσία του Ολάντ

Ο πρώην πρόεδρος της χώρας, το 2007 και ενώ ακόμα ζούσε με την Ρουαγιάλ, διατηρούσε κρυφή ερωτική σχέση με την δημοσιογράφο Βαλερί Τριερβελέρ και όταν αυτό αποκαλύφθηκε αποτέλεσε τεράστιο σκάνδαλο για τη Γαλλία. Η Ρουαγιάλ γράφει ότι “προδόθηκε βίαια από μια γυναίκα δέκα χρόνια νεότερη”, ενώ μιλάει για “την βία της απιστίας” και “την αγριότητα της διγαμίας η οποία καταρρακώνει”.
“Έκανα πολύ καιρό για να θεραπεύσω τις πληγές μου και να χειραφετηθώ από αυτή την υπόθεση, καθώς και να στραφώ σε ένα άλλο μέλλον. Γι’αυτό και αρνήθηκα την πρόταση που μου έγινε να ξαναζήσουμε μαζί”, παραδέχεται η Σεγκολέν Ρουαγιάλ.

Ο πρόεδρος Ολάντ

Η επίθεση της Ρουαγιάλ στον Ολάντ δεν μένει μόνο στο προσωπικό επίπεδο αλλά επικεντρώνεται και στην πολιτική του δράση. Αναφερόμενη στο νόμο για τα εργασιακά που πέρασε επί προεδρίας του, έκανε λόγο για “απίστευτη ταλαιπωρία με μηδενικό αποτέλεσμα” ενώ τον ίδιο τον πρώην πρόεδρο τον περιγράφει ως “ένα μείγμα αφέλειας και αυταπάτης”, κατηγορώντας τον ότι έφτασε “στον βαθμό μηδέν της πολιτικής” με τα νομοσχέδια για αύξηση των φόρων.

Υπέρ του Εμανουέλ Μακρόν

Η πρώην υπουργός δεν κρύβει τα καλά της λόγια για τον νυν πρόεδρο και παραδέχεται ότι τον είχε συμπαθήσει εξαρχής καθώς θεωρούσε άδικη την κριτική που δέχονταν για τις προσωπικές του επιλογές αφού η ίδια χαρακτήριζε “απολύτως σεβαστό το γεγονός πως είχε τολμήσει να παντρευτεί μια γυναίκα είκοσι χρόνια μεγαλύτερή του”.
Αποκαλύπτει δε ότι επειδή εκτιμούσε και τις πολιτικές του θέσεις, ήταν αυτή που είχε προτείνει αρχικά στον Φρανσουά Ολάντ “σαν αστείο” να ορίσει πρωθυπουργό τον Εμανουέλ Μακρόν. Ωστόσο, όπως περιγράφει “η τετράδα των ιστορικών στελεχών γύρω από τον Ολάντ δεν τον άφησαν” ενώ το σύνολο των λεγόμενων “προεδρικών” αναφέρονταν στον Μακρόν με λέξεις όπως “ανυπάκουος”, “ανεξέλεγκτος”.

Του ασκεί όμως και κριτική για τον εγωκεντρισμό του και το στιλ “εγώ είμαι ο Δίας” που λάνσαρε ο Μακρόν από την στιγμή που έγινε πρόεδρος δημοκρατίας. Αναφέρει ότι ο πρόεδρος έχει “έλλειμμα διαλόγου”, πάσχει από “αυταρχισμό” και κάνει πολλά λάθη. “Το να πιστεύει κάποιος ότι οι μεταρρυθμίσεις είναι απαραίτητες και δεν πειράζει να κάνουμε ό,τι να’ναι για να δείξουμε ότι κάτι κινείται, είναι ένα τεράστιο λάθος”, σημειώνει.

Ο μισογυνισμός στην πολιτική

Η Σεγκολέν Ρουαγιάν απαριθμεί τις σεξιστικές παρατηρήσεις που άκουσε σε όλη τη διάρκεια της πολιτικής της καριέρας, ενώ όπως αναφέρει, κάποιες από αυτές την πλήγωσαν. Θυμάται το 1998 όταν και ανέβηκε για πρώτη φορά στο βήμα της βουλής, ως νέα βουλευτής και άκουσε έναν συνάδελφό της βουλευτή να της φωνάζει: “Βγάλε τα ρούχα σου!”.
Όταν το 2000 ο τότε πρωθυπουργός Λιονέλ Ζοσπέν την όρισε υφυπουργό κοινωνικών υποθέσεων και οικογένειας της είπε χαρακτηριστικά: “Πιστεύω ότι επειδή έχεις τέσσερα παιδιά θα κάνεις γι’αυτή τη δουλειά”. “Ο σεξισμός είναι ρατσισμός, τρέφεται από την ίδια σκοταδιστική θεωρία”, σχολιάζει τέλος η συγγραφέας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα