back to top
21.5 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.5 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Μυστήριο με τα μωρά που γεννιούνται χωρίς χέρια στη Γαλλία

Διαβάστε επίσης

Μεγάλο μυστήριο καλύπτει ακόμα τους λόγους που τόσα πολλά μωρά γεννήθηκαν σε μία συγκεκριμένη χρονική περίοδο και σε μία συγκεκριμένη περιοχή της Γαλλίας, χωρίς χέρια ενώ οι γονείς τους ήταν απολύτως υγιείς με βάση τα πρώτα στοιχεία.

Η υπόθεση μέχρι τώρα είχε γίνει πρώτο θέμα κυρίως στα γαλλικά μέσα αλλά πλέον βρίσκεται στα μεγάλα πρωτοσέλιδα και πολλών ξένων μεγάλων μέσων, κυρίως εξαιτίας της εντολής που δόθηκε να ξεκινήσει η έρευνα. Το γαλλικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε επίσημα προχθές, 30 Οκτωβρίου, ότι υπάρχουν 11 ακόμα περιπτώσεις παιδιών που γεννήθηκαν με γενετικές ανωμαλίες στα άνω άκρα την περίοδο 2000-2010 στην περιοχή. Συνολικά πλέον μιλάμε για 18 ύποπτες υποθέσεις που διερευνώνται από τις αρχές.

Προς το παρόν κανείς δεν μπορεί με βεβαιότητα να αποδώσει σε κάποια συγκεκριμένη αιτία τις γενετικές αυτές ανωμαλίες και οι έρευνες πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα και επικεντρώνονται σε πολλούς παράγοντες.

Πως ξεκίνησε η ιστορία

Μόλις το καλοκαίρι, η τοπική υπηρεσία που καταγράφει και παρακολουθεί τις γενετικές ανωμαλίες στη Λιόν αποκάλυψε ότι υπάρχουν αρκετά μωρά που γεννήθηκαν τα τελευταία χρόνια χωρίς χέρια σε μία περίμετρο γύρω από την πόλη Εν. Ουσιαστικά μιλούσαν για επτά γεννήσεις την περίοδο 2009 με 2014. Η υπόθεση δεν έγινε αμέσως γνωστή και έπρεπε να φτάσουμε τις 15 Σεπτεμβρίου για να αναφερθεί σε αυτό πρώτη η εφημερίδα Le Monde και να ξεκινήσει επίσημα η δημοσιοποίηση.

Οι αιτίες της γενετικής ανωμαλίες

Η βασική ερώτηση της υπόθεσης, δεν έχει βρει ακόμα απάντηση. Κάποιοι μιλούν για τις συνέπειες των φυτοφαρμάκων, άλλοι για τοξικές ουσίες, άλλοι για οικογενειακό ιστορικό. Ωστόσο σε αυτήν την φάση, όλοι παραδέχονται ότι καμία επιστημονική απόδειξη δεν υπάρχει που να τεκμηριώνει τη μία ή την άλλη άποψη.
Ακόμα και η ίδια η υπουργός Υγείας μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό υποστήριξε ότι οι γεννήσεις αυτές μπορεί να σχετίζονται με κάτι που έφαγαν οι μητέρες των μωρών όσο ήταν στην εγκυμοσύνη, ή με κάτι που εισέπνευσαν, αλλά σε καμία περίπτωση δεν παρουσίασε μία πειστική απάντηση. Αρκέστηκε ωστόσο να πει ότι “όλη η Γαλλία θέλει και πρέπει να μάθει την αλήθεια”.

150 παιδιά με γενετικές ανωμαλίες κάθε χρόνο

Κάθε χρόνο κατά μέσο όρο καταγράφονται σε ολόκληρη τη Γαλλία 150 περίπου υποθέσεις γενετικών ανωμαλιών και καμία από αυτές δεν θεωρήθηκε ποτέ ύποπτη. Ύποπτες μπορεί να θεωρηθούν κάποιες περιπτώσεις που καταγράφονται είτε σε έναν συγκεκριμένο γεωγραφικό χώρο, είτε σε μία συγκεκριμένη χρονολογική περίοδο. Και στην περίπτωση της Εν, αυτό ακριβώς συνέβη και κάνει τους ειδικούς να μιλούν για “στατιστική ανωμαλία”.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα