back to top
20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Και η Ελλάδα θα αποκτήσει ρωσικούς πυραύλους S-400;

Διαβάστε επίσης

Στην ατζέντα των συζητήσεων που είχαν στη Μόσχα, οι Υπουργοί Άμυνας Ελλάδας Π. Καμμένος και Ρωσίας Σ. Σόιγκου, ήταν και η συνεργασία στον αμυντικο-βιομηχανικό τομέα.

Οι δύο Υπουργοί συζήτησαν την ουσιαστική επιχειρησιακή αναβάθμιση των ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων, που διαθέτει η Ελλάδα, S-300 PMU1, TOR-M1, OSA-AKM.

Ειδικά για τους S-300, η πρόταση των Ρώσων ήταν να αναβαθμιστούν σε τέτοιο επίπεδο, ώστε να προσεγγίσουν από πλευράς επιχειρησιακών δυνατοτήτων το υπερσύγχρονο πυραυλικό και αντιαεροπορικό σύστημα S-400.

Θα πρόκειται έτσι, για την εισαγωγή της αναγκαίας τεχνογνωσίας, ώστε η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία μελλοντικά, ενδεχομένως, να είναι έτοιμη να υποδεχτεί τους S-400.

Επίσης, προτάθηκε η αναβάθμιση των ραντάρ εντοπισμού όλων των ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων που διαθέτουν οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, ώστε να μπορούν να εντοπίζουν ακόμη και πολύ μικρά ίχνη αεροσκαφών, πιθανόν μάλιστα και τύπου Στελθ.

Τέλος, αποφασίστηκε η απόκτηση ικανού αριθμού πυρομαχικών, ενώ σχεδιάστηκε και μια ακόμη βολή των S-300 μέχρι τον προσεχή Μάρτιο.

Χρήστος Καπούτσης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα