back to top
19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δ. Τσούχλης (R.S.A.): «Ποιοτική διαφοροποίηση μερίδας του πληθυσμού απέναντι σε πρόσφυγες και μετανάστες»

Διαβάστε επίσης

Αύξηση στα φαινόμενα βίας, στους τελευταίους 6 μήνες με ξενοφοβικά και ρατσιστικά χαρακτηριστικά καταγράφει η οργάνωση Refugee Support Aegean στα νησιά του Αιγαίου που φιλοξενούν hot spot.

Αυτές οι αντιδράσεις κυμαίνονταν από την ακραία και βίαιη γλώσσα που χρησιμοποίησαν μέλη της τοπικής Αυτοδιοίκησης και αστυνομικοί έως τις αυτοαποκαλούμενες «ομάδες περιφρούρησης» που ελέγχουν σπίτια για την παρουσία προσφύγων στη Λέσβο.

Ο Δημήτρης Τσούχλης μέλος της οργάνωσης μιλώντας στην εκπομπή «Ντάμες Σπαθί» τόνισε ότι, «υπάρχει ζήτημα όχι μόνο αριθμητικό αλλά και ποιοτικό στην διαφοροποίησης της συμπεριφοράς μερίδας του τοπικού πληθυσμού απέναντι στους πρόσφυγες και τους μετανάστες».

Αναλυτικά, ο Δημήτρης Τσούχλης δήλωσε:

«Το τελευταίο εξάμηνο παρατηρούμαι ότι πέρα από την αριθμητική αύξηση υπάρχει και ποιοτική διαφοροποίηση. Πλέον, δηλαδή, τα μεμονωμένα χαρακτηριστικά αρχίζουν να γενικεύονται και δεν μπορούμε να μιλήσουμε πλέον για τυχαιότητα. Παραδείγματος χάριν στην Λέσβο, στη Θέρμη έχουμε την καταστροφή ενός μνημείου για ένα ναυάγιο απ΄την Κρυπτεία. Στην Χίο έχουμε το εξώδικο το οποίο στάλθηκε από έναν πολύ μεγάλο αριθμό γονέων, πάνω από 1.000 γονείς. Νομίζω ότι όσο προχωράει η εμβάθυνση και η θεμελίωση της συμφωνίας, την ίδια στιγμή διαλύονται οι ανοχές και οι αντοχές του τοπικού πληθυσμού και κινούνται όλο και περισσότερο δεξιά και πολλές φορές με κίνητρα και συμπεριφορές που θα χαρακτήριζε κανείς ρατσιστικές».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα