back to top
21.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

21.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Ελλάδα-Βουλγαρία-Σερβία-Ρουμανία θέλουν συνδιοργάνωση του Μουντιάλ του 2030

Διαβάστε επίσης

Την πιθανότητα συνδιοργάνωσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2030 εξετάζουν Ελλάδα, Βουλγαρία, Σερβία και Ρουμανία, όπως έγινε γνωστό στο περιθώριο της τετραμερούς συνάντησης κορυφής που πραγματοποιείται στη Βάρνα της Βουλγαρίας.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αποκάλυψε πως ο Σέρβος Πρόεδρος, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, εκδήλωσε την επιθυμία οι τέσσερις χώρες να διοργανώσουν ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός σε βάθος δεκαετίας.

Ακολούθως ο Πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ προχώρησε στην συγκεκριμένη πρόταση.

Μάλιστα, η συνδιοργάνωση του Μουντιάλ 2030 έχει γίνει αντικείμενο επεξεργασίας από τον Υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη μαζί με τον ομόλογό του της Βουλγαρίας σε διάστημα αρκετών μηνών.

Πρόκειται για μία εξέλιξη που αποδεικνύει την μεγάλη δυναμική του εγχειρήματος και την προοπτική των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, επιτρέποντας τους την εξέταση της από κοινού διοργάνωσης του κορυφαίου ποδοσφαιρικού γεγονότος στον κόσμο, του Μουντιάλ το 2030.

Να σημειωθεί πάντως, ότι στην προσπάθειά τους αυτή, θα συναντήσουν δύσκολους αντιπάλους, αφού για το Μουντιάλ του 2030 υπάρχει ήδη η κοινή υποψηφιότητα Αργεντινής, Παραγουάης και Ουρουγουάης.

Επίσης, η Ομοσπονδία της Ιρλανδίας, γνωστοποίησε πως θα υποστηρίξει τις Αγγλία, Σκωτία, Ουαλία και Β.Ιρλανδία, προκειμένου να εξεταστεί η πιθανότητα κοινής υποψηφιότητας για το Μουντιάλ του 2030.

Επιπλέον σκέψεις έχουν καταθέσει για κοινή πρόταση συνδιοργάνωσης Αλγερία, Τυνησία και Μαρόκο.

 

Ανδρέας Χανιάς

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα