back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Έτοιμος να γράψει ιστορία ο Πετρούνιας

Διαβάστε επίσης

Νέο ραντεβού με την ιστορία έχει ο Λευτέρης Πετρούνιας στην Ντόχα. Το απόγευμα της Παρασκευής θα διεκδικήσει τον τρίτο παγκόσμιο τίτλο του στον τελικό στους κρίκους.

Στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος ο οποίος θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από την ΕΡΤ2  και θα διεξαχθεί από τις 17:15 – 18:30, ο Πετρούνιας θα μπει με τον αέρα του φαβορί, έχοντας σαρώσει τα χρυσά μετάλλια σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις από το 2015 και παραμένοντας αήττητος εδώ και δυόμισι χρόνια.

Η δυναμική του φάνηκε και στον προκριματικό, όπου συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία (15,266 β.) παρά τους έντονους πόνους στον ώμο, οι οποίοι δεν του έχουν επιτρέψει να προπονηθεί κανονικά τους τελευταίους μήνες και έθεσαν σε κίνδυνο την συμμετοχή του στη διοργάνωση του Κατάρ.

Μετά από κλήρωση ο Πετρούνιας θα εκτελέσει το πρόγραμμά του πρώτος μεταξύ των οκτώ φιναλίστ, στοιχείο που θεωρητικά δεν λειτουργεί προς όφελος ενός αθλητή, αλλά στην περίπτωσή του λειτουργεί αντίστροφα, καθώς μπλοκάρει την ψυχολογία των αντιπάλων του όλα αυτά τα χρόνια.

Πετρούνιας και Ζανέτι θα διεκδικήσουν το χρυσό

Πιο επικίνδυνος αντίπαλος του είναι ο Βραζιλιάνος Αρτούρ Ναμπαρέτε Ζανέτι, «χρυσός» Ολυμπιονίκης στο Λονδίνο το 2012 και «ασημένιος» στο Ρίο το 2016 πίσω από τον Πετρούνια, καθώς και κάτοχος τριών μεταλλίων σε παγκόσμια πρωταθλήματα (χρυσό το 2013, ασημένια το 2011 και το 2014). Ο Ζανέτι ήταν 2ος στον προκριματικό με 15,033 βαθμούς και θα αγωνιστεί τελευταίος απ’ όλους στον τελικό.

Ανάμεσά σε Πετρούνια και Ζανέτι υπάρχει αμοιβαίος σεβασμός και φιλία, όπως απέδειξε το γεγονός ότι ο Βραζιλιάνος ήταν εκείνος που ανέβασε τον Έλληνα  στους κρίκους στο Ολυμπιακό Γκαλά του 2016, παρότι είχε προηγηθεί η ήττα μέσα στο «σπίτι» του.

Οι υπόλοιποι έξι φιναλίστ, που κινήθηκαν αρκετά πιο χαμηλά στον προκριματικό και δεν δείχνουν ικανοί να απειλήσουν τον Πετρούνια και τον Ζανέτι που όπως αναμένεται, οι δυο τους θα δώσουν τη μάχη για τον Παγκόσμιο τίτλο.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα