back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Βασιλική Μιλλούση: Ο έρωτας με τη γυμναστική και το αντίο μετά από 27 χρόνια

Διαβάστε επίσης

Υπηρέτησε τη γυμναστική για 27 χρόνια. Μαζί της ζήσαμε συγκινητικές στιγμές. Όλα όμως έχουν ένα τέλος και η Βασιλική Μιλλούση αποφάσισε να το βάλει στη Ντόχα. 

Ο αγώνας στους ασύμμετρους ζυγούς στην Ντόχα ήξερε πως θα ήταν ο τελευταίος της και μετά την ολοκλήρωσή του προγράμματός της ξέσπασε σε λυγμούς.

Δείτε το βίντεο:

Αμέσως μετά τον αγώνα τον οποίο παρακολούθησε και ο σύντροφός της , Λευτέρης Πετρούνιας, ανακοίνωσε την αποχώρησή της από την ενεργό δράση με ένα συγκινητικό post στην προσωπική της σελίδα στο Facebook.

Ποια είναι η Βασιλική Μιλλούση

Η Βασιλική Μιλλούση γεννήθηκε στις 4 Μαΐου του 1984  στην Αθήνα και συγκεκριμένα στην περιοχή του Ταύρου.

Από πολύ μικρή ηλικία, μόλις 4 ετών, η Βασιλική Μιλλούση ασχολήθηκε με τη γυμναστική. Ξεκίνησε τον πρωταθλητισμό από τα παιδικά της χρόνια και, όπως έχει η ίδια δηλώσει, αυτό την ανάγκασε να στερηθεί πολλά πράγματα από την παιδική της ηλικία. Πήγε σε αθλητικό σχολείο και το σχολικό την πήγαινε κάθε πρωί στο σχολείο μετά την προπόνηση και, όπως οι περισσότεροι μαθητές- αθλητές, έπρεπε να ξυπνάει στις 6 το πρωί. Ταυτόχρονα, έπρεπε να έχει συνεχώς τον έλεγχο του βάρους της και η ζυγαριά ήταν ένας παράγοντας που της προκαλούσε μεγάλο άγχος.

Παρόλα αυτά, η αφοσίωση της τη δικαίωσε. Σε ηλικία μόλις 16 ετών κέρδισε το εισιτήριό της για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ το 2000. Αυτή όμως ήταν μόνο η 1η της Ολυμπιάδα. Δώδεκα χρόνια αργότερα, η Βασιλική Μιλλούση, έχοντας κερδίσει πολύτιμη εμπειρία, παίρνει ξανά την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2012 στο Λονδίνο.

Η Βασιλική Μιλλούση έσπασε τη νόρμα που θέλει τις αθλήτριες της ρυθμικής να «συνταξιοδοτούνται» μετά τα 20. Συνολικά έχει κερδίσει περισσότερα από 15 μετάλλια σε διεθνείς και ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Οι διακρίσεις της Μιλλούση σε Παγκόσμια Κύπελλα

2009 Ντόχα: Χάλκινο μετάλλιο στη δοκό
2010 Κότμπους: Χάλκινο μετάλλιο στη δοκό
2010 Παρίσι: Χάλκινο μετάλλιο στη δοκό
2010 Οστράβα: Χρυσό μετάλλιο στη δοκό
2010 Οστράβα: Χρυσό μετάλλιο στους ασύμμετρους ζυγούς
2010 Οστράβα: Ασημένιο μετάλλιο στις ασκήσεις εδάφους
2011 Κότμπους: Χάλκινο μετάλλιο στη δοκό
2011 Μάριμπορ: Χρυσό μετάλλιο στη δοκό
2012 Κότμπους: Χρυσό μετάλλιο στη δοκό
2012 Όσιγεκ: Ασημένιο μετάλλιο στη δοκό
2012 Γάνδη: Χάλκινο μετάλλιο στη δοκό
2013 Λα Ρος Σιρ-Ιόν: Χάλκινο μετάλλιο στη δοκό
2013 Κότμπους: Ασημένιο μετάλλιο στη δοκό
2017 Μπακού: Ασημένιο μετάλλιο στη δοκό

Μέσα στις μελλοντικές προσδοκίες της, είναι να μεταδώσει τις γνώσεις της στα νέα ταλέντα αλλά και ο σχεδιασμός ρούχων. Άλλωστε, πριν τους Ολυμπιακούς του 2012, είχε σχεδιάσει t-shirt που βγήκαν στην αγορά από τον ιταλικό οίκο Freddy και τα έσοδα πήγαν στο «Χαμόγελο του παιδιού». Όπως έχει δηλώσει, λατρεύει τη μόδα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα