back to top
17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Διασώστες ανέσυραν τον πρώτο νεκρό από τα συντρίμμια στη Μασσαλία

Διαβάστε επίσης

Σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο AFP πριν λίγη ώρα εντοπίστηκε από τους διασώστες το νεκρό σώμα ενός άντρα στα συντρίμμια των πολυκατοικιών που κατέρρευσαν εχθές στη Μασσαλία. Άγνωστος παραμένει ακόμα ο ακριβής αριθμός των αγνοουμένων αφού κάποιοι μιλούν για 5 και άλλοι για 10 θύματα.

Η κατάρρευση δύο παλιών πολυκατοικιών κοντά στο παλιό λιμάνι της Μασσαλίας, στη Γαλλία εχθές, προκάλεσε μεγάλες ζημιές ενώ αρκετοί άνθρωποι ακόμα αγνοούνται. ‘Ενα τρίτο κτήριο που βρίσκονταν ακριβώς δίπλα κατέρρευσε επίσης αργότερα το απόγευμα. Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ των γαλλικών μέσων, όσο περνάνε οι ώρες, τόσο μειώνονται οι πιθανότητες να εντοπιστούν ζωντανοί οι αγνοούμενοι.

https://twitter.com/Prefet13/status/1059370972631982080

Οι αγνοούμενοι

Μεταξύ αυτών υπάρχουν δύο άντρες που καταγράφηκαν από τις κάμερες να βρίσκονται στο πεζοδρόμιο μπροστά από τα κτήρια, λίγο πριν την κατάρρευσή τους και που κανείς δεν γνωρίζει αν ήταν περαστικοί ή κάτοικοι που έβγαιναν ή έμπαιναν στην πολυκατοικία. Υπάρχει ακόμα μία γυναίκα που σύμφωνα με μαρτυρίες δεν έβγαινε ποτέ από το σπίτι της καθώς και μία μητέρα που δεν εμφανίστηκε στο σχολείο να παραλάβει το παιδί της όπως κάθε μέρα.

Ελάχιστα αισιόδοξος ο υπουργός

Ο ίδιος ο νέος υπουργός Εσωτερικών Κριστόφ Καστανέ που βρέθηκε στο σημείο αργά χθες το βράδυ δήλωσε ότι είναι “ελάχιστα αισιόδοξος” για τον εντοπισμό ζωντανών προσθέτοντας ωστόσο ότι “όσο υπάρχει ακόμα και μία ελπίδα και αμφιβολία, θα συνεχίζουμε τις έρευνες”.  Η δήμαρχος της περιοχής αυτής της Μασσαλίας Σαμπίν Μπερνασκόνι, μιλώντας σήμερα το πρωί στην γαλλική τηλεόραση διαβεβαίωσε ότι δεν έχουν ακόμα βρεθεί θύματα στα συντρίμμια. “Η ελπίδα ότι τα θύματα μπορεί να βρεθούν είναι πολύ δυνατή αφού 10 άτομα συνολικά αναζητούνται”.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα