back to top
30 C
Athens
Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

30 C
Athens
Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

Επιστροφή στο παρελθόν

Διαβάστε επίσης

Έχουν ανοίξει σε πρωτοκλασάτες αγορές όπως στην Ερμού, την Ιπποκράτους, την περιοχή του Ψυρρή και την οδό Αθηνάς. Ο λόγος για τα καταστήματα των μεταχειρισμένων ρούχων που αυτή την εποχή αν και περίοδος εκπτώσεων στα υπόλοιπα μαγαζιά πολύς κόσμος μπαινοβγαίνει και ψωνίζει.

Αρκετοί μάλιστα κυρίως νεολαία πηγαίνουν πολύ νωρίς το πρωί διότι όπως υποστηρίζουν τα κομμάτια που βρίσκουν είναι μοναδικά και τα νούμερα περιορισμένα. Στη βόλτα που κάναμε τα είδαμε όλα στην κυριολεξία. Από το ψαροκόκαλο παλτό και τις φούστες φουρό μέχρι τη γούνα και τα φράγκα.

[su_slider source=”media: 38142,38140,38139,38141″ width=”700″ height=”1100″ title=”no”]

Μόδα είναι και γυρίζει υπογράμμισε μία πωλήτρια δίνοντας ένα παντελόνι καμπάνα σε μία νεαρή κοπέλα. «Τα ρούχα από τη δεκαετία του εξήντα έως και τη δεκαετία του ενενήντα βρίσκονται ξανά στο προσκήνιο και μας καλούν να αντιγράψουμε λίγο πολύ τους γονείς μας για να είμαστε μέσα στη μόδα», κατέληξε.

Ρωτήσαμε κάποια κυρία που έψαχνε επίμονα ανάμεσα στα εκατοντάδες ρούχα σε second hand κατάστημα στου Ψυρρή τί ακριβώς ήθελε να αγοράσει. «Ένα flying jacket των ’90s ψάχνω», μας είπε με αγωνία. «Είναι στη μόδα και με έστειλε να του το αγοράσω ο γιος μου που σπουδάζει στα Γιάννενα», σημείωσε συνεχίζοντας το ψάξιμο.

«Η ιστορία της μόδας δεν τελειώνει ποτέ απλά κάνει κύκλους. Αυτό οι επιχειρηματίες στο συγκεκριμένο κλάδο το κατάλαβαν νωρίς και χρόνια τώρα επενδύουν στο vintage. Τα παπούτσια και τα αξεσουάρ που υπάρχουν στα μαγαζιά τους δεν υπάρχουν στις μεγάλες αλυσίδες ρούχων που έχουν επενδύσει και συνεχίζουν να το κάνουν στο καινούργιο που τις περισσότερες φορές είναι και εφήμερο», ανέφερε πωλήτρια σε μαγαζί στο Μοναστηράκι.

Την μεγαλύτερη έκπληξη προκάλεσε μία φοιτήτρια από την Κύπρο που συναντήσαμε σε κατάστημα της οδού Αθηνάς. Όταν τη ρωτήσαμε τί ψάχνει να βρει μας απάντησε «το όνειρο σε άλλη εκδοχή…. Εδώ μπορώ να μεταμορφωθώ σε Λιζ Τέιλορ, σε Μαρία Κάλλας, σε Μέρυλιν Μονρόε και να ταξιδέψω μαζί τους σε δευτερόλεπτα φορώντας ένα ζευγάρι γυαλιά ή ένα καπέλο άλλης εποχής».

Ψάχνοντας να βρούμε τον στόχο αυτής της τάσης που μετράει αισίως στο εξωτερικό τα σαράντα χρόνια την απάντηση μας έδωσε ιδιοκτήτης γνωστού καταστήματος στην Ερμού, ο οποίος μας είπε ότι «το μυστικό βρίσκεται στο συνδυασμό της τιμής με την ποιότητα που είναι και το ζητούμενο της εποχής».

Δέσποινα Μπαρδάκου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα