back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Αλ. Τσίπρας: «Ηθική υποχρέωση να κλείσουν οι πληγές της μνημονιακής λαίλαπας»

Διαβάστε επίσης

«Θα το πιείτε και αυτό το ποτήρι. Θα λέτε ναι σε όλα. Με βαριά καρδιά θα ψηφίσετε και την μη περικοπή των συντάξεων», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής, σχολιάζοντας την στάση της ΝΔ να ψηφίσει την τροπολογία για την καταβολή των αναδρομικών, κάνοντας λόγο για πολιτική επιλογή της κυβέρνησης και όχι υποχρέωση συμμόρφωσης στην απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου.

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε σπουδαία τη σημερινή ημέρα, προαναγγέλλοντας σειρά θετικών νομοθετικών παρεμβάσεων για την αποκατάσταση της οικονομίας που συμβολίζουν την καθαρή έξοδο από τα μνημόνια.

Απαντώντας στην κατηγορία ότι ανοίγει ένας κύκλος παροχολογίας για εξυπηρέτηση πολιτικών, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν σπαταλά και μοιράζει λεφτά γιατί κατόρθωσε με διορθωτικές μεταρρυθμίσεις να βάλει στοπ στην ρεμούλα και την διασπάθιση δημοσίου χρήματος των προηγούμενων κυβερνήσεων.

«Είχαμε ηθική υποχρέωση να κλείσουν οι πληγές της μνημονιακής λαίλαπας» είπε ο πρωθυπουργός, κατηγορώντας τη ΝΔ ότι μετά το αφήγημα της καταστροφολογίας επιδίδεται στο αφήγημα της παραδοξολογίας, επικαλούμενος τις αναφορές του Μάκη Βορίδη ότι θα καταργηθούν ακόμη και οι γιορτές των Χριστουγέννων.

Πρότεινε δε ειρωνικά στον κ. Βορίδη να αναλάβει εκπομπή στην τηλεόραση, προκειμένου να εξηγήσει αυτή του την αναφορά.

Στέλλα Παπαμιχαήλ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα