back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Διεθνές συνέδριο Ογκολογίας στην Αθήνα- Ηλ.Αθανασιάδης στον “Αθήνα 9.84”: Η ανοσοθεραπεία είναι μεγάλη πρόοδος

Διαβάστε επίσης

Οι επιστήμονες αναγνωρίζουν μεν ότι καρκίνος παραμένει ένας άκρως υπολογίσιμος αντίπαλος, αλλά διαβεβαιώνουν ότι πλέον δεν είναι ανίκητος. Επίσης δηλώνουν με σιγουριά ότι κάθε καρκίνος φέρει την ταυτότητα του προσώπου στο οποίο εμφανίστηκε: είναι μοναδικός όσο ο καθένας μας ακόμη και όταν πρόκειται για την ίδια μορφή όγκου.

Αυτό σημαίνει ότι με στοχευμένη θεραπεία, «κομμένη και ραμμένη» στα χαρακτηριστικά κάθε ασθενούς μπορεί να κερδηθεί η μάχη.

Από 09 έως 10 Νοεμβρίου 2018, θα διεξαχθεί στην Αθήνα, στο ξενοδοχείο Athens Hilton το Multidisciplinary Care Discussions in Oncology.

Θέμα συζήτησης η προοδος που έχει γίνει στον τομέα της θεραπείας του καρκίνου. Η νέα βασιλική οδός ακούει στο όνομα Ανοσοθεραπεία.

Ο Ηλίας Αθανασιάδης, πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και την Μαρία Χούκλη επεσήμανε ότι “αυτή τη στιγμή η ανάγνωση κάθε όγκου είναι ξεχωριστή για τον κάθε ασθενή χωριστά. Η ογκολογία διαβάζει τη βιολογία του καρκίνου κι έτσι καταστρώνουμε θεραπευτικό σχέδιο για κάθε καρκίνο”.

Ο κ. Αθανασιάδης, Ογκολόγος – Παθολόγος, επικεφαλής της Β΄ Ογκολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου ΜΗΤΕΡΑ, ανέφερε επίσης ότι:
“Η ανοσοθεραπεία είναι μεγάλη πρόοδος και ελπίδα για τους ασθενείς. Πρέπει να έχουμε γερό ανοσοποιητικό σύστημα και καλή ποιότητα ζωής, να προσέχουμε τη διατροφή μας και να αθλούμαστε. Όποιος νοσεί πρέπει να πάρει άμεσα και έγκαιρα συμβουλές από ομάδα ειδικών και να ξέρει ότι κάνει το ότι καλύτερο».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα